A magyarok többségének nem kell az orosz gáz

És úgy gondolják, hogy a kőolajnak és a szénnek búcsút kell inteni.

A magyarok több mint háromnegyede (78%) egyetért abban, hogy Magyarországnak nem szabad függenie más országoktól az energiaigénye miatt, hanem itthon kell megtermelnünk a számunkra szükséges energiát – ez derül ki abból a friss közvéleménykutatásból, amelyet a Greenpeace megbízásából készített a Policy Solutions elemző intézet és a ZRI Závech Research március utolsó hetében.

A Greenpeace által megrendelt közvéleménykutatás azt vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok az ország jövőbeli energiapolitikájáról.

69% szerint csökkenteni kellene a függőségünket az orosz földgáztól
Greenpeace

Az eredményekből az is kiderül, hogy a többség szerint az államnak aktívan támogatnia kellene, hogy hatékonysági és takarékossági beruházásokkal csökkenteni tudjuk az energiaigényünket, valamint abban is nagy az egyetértés, hogy a kőolajnak és a szénnek búcsút kell inteni. Elsöprő a megújulók támogatottsága, a válaszadók négyötöde (80%) fontos szerepet szánna nekik az ország energiamixében.

Elsöprő a megújulók támogatottsága
Greenpeace
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság