A minimálbér felét kapta: ezért lett román sakkozó a szombathelyi Rapport Richárd

Szabó Tímea közérdekű adatot igényelt, és megtudta.

A Szombathelyről induló, és sokáig a Haladás színeiben versenyző Rapport Richárd sakknagymester tavaly májusban szponzori ajánlatot kapott Sacha Dragictól, a Superbet tulajdonosától. A hírek arról szóltak, a versenyzőt a támogatás segítené abban, hogy sikerrel induljon a világbajnoki címért. Rapport elfogadta az ajánlatot.

Megállapodásuknak az is része volt, hogy a magyar nagymester román színekben versenyez tovább. A román sakkszövetség szeptemberben jelentette be, hogy Rapport hivatalosan román versenyző lett - írja a ManCs .

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke vasárnap közölte, hogy hónapokkal ezelőtti közérdekű adatigénylésére reagálva a Magyar Sakkszövetség most elküldte a kimutatást arról, a sakkozó mennyi támogatást kapott eddig itthon. Az derült ki, hogy a magyar versenyzőnek éves szinten egymillió forintos támogatás járt, azaz „a nemzetközi élvonalban versenyző Rapport az éves minimálbér kevesebb mint felét kapta tavaly a saját hazájától”.

Szabó arra hívja fel a figyelmet, hogy „ez ugye körülbelül egy másodosztályú átlagos labdarúgó havi (!) bére" . Szerinte ezek után nem kell csodálkozni Rapport tavalyi döntésén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek