A Mol ma délután visszanyeste az üzemanyagok árát a kútjain

Valószínűleg a kormány "elvárására" reagáltak.

A Mol hétfő kora délután töltőállomás-hálózatán literenként 10 forinttal csökkentette üzemanyagai árát úgy, hogy közben a nagykereskedelmi árak nem változtak - számolt be a Népszava. Ez azt jelenti, hogy a saját árrésének terhére végezte el az árcsökkentést. Amennyiben a piacvezető lánc lépését az összes magyarországi kút leköveti, literenként átlagosan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható.

A lap szerint az elemzők a lépést rendhagyónak tartják, melyre valószínűleg azért került sor, mert Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter három hete „berendelte” a Mol-t és a nagy hálózatokat képviselő Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőit, felróva nekik, hogy tavalyi ígéreteik ellenére a tarifák még mindig meghaladják a térségi átlagot.

Gépész László, a kis töltőállomásokat képviselő Független Benzinkutak Szövetsége alelnöke elmondta, a 10 forintos árréscsökkentést minden kútnak követnie kell, ugyanakkor a 10 forintos árréscsökkenéssel a kis hazai kutak zömének működtetése már veszteségessé válik.

A Holtankoljak adatai szerint szerdától a nagykereskedelmi üzemanyagárak szerdától további 3-3 forinttal csökkennek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság