Több milliárd forintot fizethetett a Mol, hogy újra jöjjön az olaj

Az olajcég nem árulta el az összeget, de a szakértő szerint nyilvános források alapján kiszámolható.

A Mol fizette ki az oroszok helyett az ukránoknak járó tranzitdíjat, így újraindult a kőolajszállítás a Barátság vezetéken. Magyarországra várhatóan csütörtökön érkezik újra orosz olaj. A cég nem árulta el, hogy mennyit fizettek, de az RTL Híradónak nyilatkozó energiapiaci elemző szerint havi 10-12 millió dollár körüli összegről lehet szó.

Balogh József elmondta, hogy nyilvános forrásokból tudható, hogy mennyi a közép-európai tranzit díja. Ő úgy számolt, hogy nagyjából 10-12 millió dollárról, azaz 3,8-4,5 milliárd forintról lehet szó. Az elérhető információk szerint ugyanis a szállítás díja tonnánként 9-9,5 dollár. Az pedig nyilvános, hogy az érintett országok mennyi olajat vásárolnak az oroszoktól.

A Mol ügyvezetője az ATV-nek azt mondta: gyakori, hogy egy-egy hónap első napjaiban pénzügyi elszámolások miatt leáll a szállítás, de a mostani rendkívüli helyzet volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság