A Mol-vezér szerint júliustól emelni kellene a hatósági benzinárat

Úgy látják, túlkereslet van, ezért muszáj lenne csökkenteni a fogyasztást is.

Júliustól ha nem is egy lépésben, de fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást - jelezte a Mandinernek adott interjúban Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója, aki a lapnak magyarázatként hozzáfűzte, hogy túlkereslet van, ezért muszáj lenne csökkenteni a fogyasztást is.

Hozzátette persze, hogy ugyan "ellátásbiztonsági szempontból ez lenne a célszerű. De ez a kérdés nem a miénk. A mi felelősségünk a döntéshozók tájékoztatása" Megemlítette megoldásként a tömegközlekedés támogatását, a nagyvárosi autómentes hétvégéket, illetve a rászorulóknak adott célzott támogatásokat.

Beszélt arról is, hogy a különadó miatt nem aggódik, annak ellenére, hogy a Mol hamarosan akkora összeggel járul hozzá a magyar költségvetéshez, "amekkorát magyar ember nem nagyon látott" . Jelen állás szerint azonban ki tudják fizetni a 250 milliárdos összeget.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság