A NATO eddigi legnagyobb légi hadgyakorlatára készül

25 ország 250 repülőgépének és 10 ezer katonájának az aktivitását hangolják majd össze.

Történetének eddigi legnagyobb légi hadgyakorlatát tartja Németországban hamarosan a NATO - írja az Euronews nyomán a 444 . Az Air Defender 23 nevű műveletben 25 ország 250 repülőgépének és 10 ezer katonájának az aktivitását hangolják majd össze. A hadgyakorlat június 12-én kezdődik, és 23-áig tart.

A NATO-hadgyakorlat a német légtér három szektorában zajlik majd, Észtország és Románia felé vezető folyosókkal. A műveletek hatással lehetnek a polgári légi közlekedésre, valamint nagy zajjal is járhatnak majd.

A műveletben részt vesz az új tag, Finnország, valamint a tagjelölt Svédország is. A katonai szövetség célja a hadgyakorlattal, hogy felkészüljön egy esetleges NATO-tagállam elleni támadásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek