A nyomozó ügyészségre került a DK Hende elleni feljelentése

Precedens lenne, ha történne valami az ügyben.

„A Vas Megyei Ügyészség egymaga nem merte elkaszálni a Hende elleni feljelentést, áttolta a felelősséget a nyomozó ügyészségre.”

Így értékelte Facebook-bejegyzésében Czeglédy Csaba azt a hivatalos levelet, amely a Vas Vármegyei Főügyészségtől érkezett, és arról tájékoztat, hogy a választás rendje elleni bűntett miatti feljelentést a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségnek továbbították hatásköri és illetékességi okok miatt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt A DK feljelenti Hende Csabát a szombathelyi északkeleti elkerülő miatt May 24. 11:23 , a Demokratikus Koalíció két héttel ezelőtt jelentette be, hogy feljelentést tesz Hende Csaba ellen.

Szuhai Viktor, a DK szombathelyi választókerületi elnöke, városi képviselő, tanácsnok egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Hende Csaba a 2022-es országgyűlési választások előtt folyamatosan az elkerülő út megépítésével kampányolt. Ezzel elhitette a választópolgárokkal, hogy elintézte a kormánynál, hogy megépüljön a szombathelyi elkerülő hiányzó szakasza.

Szuhai Viktor a helyszínen jelentette be a feljelentést
Szilágyi József (telefonos fotó)

Szuhai szerint azonban Hende Csaba közben tudta vagy tudnia kellett, hogy a kormány sem a közbeszerzési eljárás megindításakor, sem a nyertes kiválasztásánál, sem azt követően nem biztosította a szükséges pénzügyi fedezetet.

Szuhai kijelentette, Hende Csaba a gyanú szerint szándékos magatartásával megtévesztette a szombathelyi választókat, az útépítés ígérete szavazatokban mérhető támogatást jelentett Hendének, aki akkor képviselő-jelölt volt. Ezért jelentették fel.

Hende a DK lépését "csacsi feljelentésnek" nevezte Hende Csaba: Tegnap is egyeztettem a szombathelyi északkeleti elkerülő megépítéséről May 26. 11:05 és megismételte korábbi kijelentését, hogy a kormány elkötelezett az elkerülő megépítése iránt, hozzátette, éppen előző nap tárgyalt erről az illetékes államtitkárral.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet