3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

A nyugdíjasok egy része alig kap 5 ezer forinttal többet novembertől

Persze van, aki többet kap.

Még csütörtökön jelentette Kormányinfó: január 1-től vezetik be az új CSOK-ot September 28. 13:18 be Orbán Viktor hogy inflációkövető nyugdíjkorrekciót kapnak novembertől a nyugdíjasok. Így mostantól átlagosan 7 ezer forinttal érkezik több pénz havonta az időseknek. Az RTL viszont arról számolt be, több nyugdíjas esetében ez az összeg ennél lényegesen alacsonyabb lehet.

A csatorna által megkérdezett nyugdjíszakértő kiszámolta, hogy ha a mediánértéket, vagyis a középértéket vesszük alapul (ami jelenleg 185.195 forint), akkor az emelés mértéke ennél az összegnél 5740 forint.

Ez tehát azt jelenti, hogy a nyugdíjasok egyik fele ennél kevesebb, másik fele pedig többet kap.

Az RTL Híradó azt is közölte, Orbán Viktor pénteken az állami rádióban azt mondta, nem engedheti meg a költségvetés a korrekciót, viszont muszáj volt ezt meglépni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság