A nyugdíjasok egy része alig kap 5 ezer forinttal többet novembertől

Persze van, aki többet kap.

Még csütörtökön jelentette Kormányinfó: január 1-től vezetik be az új CSOK-ot 2023. September 28. 13:18 be Orbán Viktor hogy inflációkövető nyugdíjkorrekciót kapnak novembertől a nyugdíjasok. Így mostantól átlagosan 7 ezer forinttal érkezik több pénz havonta az időseknek. Az RTL viszont arról számolt be, több nyugdíjas esetében ez az összeg ennél lényegesen alacsonyabb lehet.

A csatorna által megkérdezett nyugdjíszakértő kiszámolta, hogy ha a mediánértéket, vagyis a középértéket vesszük alapul (ami jelenleg 185.195 forint), akkor az emelés mértéke ennél az összegnél 5740 forint.

Ez tehát azt jelenti, hogy a nyugdíjasok egyik fele ennél kevesebb, másik fele pedig többet kap.

Az RTL Híradó azt is közölte, Orbán Viktor pénteken az állami rádióban azt mondta, nem engedheti meg a költségvetés a korrekciót, viszont muszáj volt ezt meglépni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság