Kevés pénzből, kilenc nap alatt, szombathelyi stábbal is fel lehet kerülni a nagyvászonra

Az A pásztor című film díszbemutatóján voltunk a Savaria Moziban.

Péntek este láthattuk először Illés László A pásztor című filmjét a Savaria Mozi nagytermében. A díszbemutatóra szép számmal érkeztek nézők, és a film utáni közönségtalálkozóra is sokan maradtak.

A vetítésen-beszélgetésen részt vett többek között Illés László, szombathelyi születésű rendező, Tóth Gergely operatőr, aki szintén szombathelyi, valamint a film két szereplője, Horváth Ákos és Endrődy Krisztián, a Weöres Sándor Színház két színésze.

A pásztor című film alkotói a Savaria Mozi nagytermében
Kiss Tamás

A film egyébként teljes egészében közösségi finanszírozásból, tehát adományokból jött létre, kis stábbal és javarészt szombathelyiek közreműködésével.

Nézze meg a díszbemutatón készült interjúkat!

A pásztor című film eddig 26 nemzetközi díjat nyert, többek közt a nagyszerű operatőri munkáért és Horváth Ákos alakításáért.

Illés Lászlóval egyébként tavaly októberben interjút is készítettünk, Jordán Tamással egy hónappal ezelőtt ültünk le beszélgetni, Horváth Ákos pedig nemrég volt pénteki podcastunk vendége. Az Illéssel készített interjú itt, Tudta, hogy van egy szombathelyi filmrendező, akinek Los Angelesben is díjazták az egyik filmjét? 2019. October 26. 18:44 a WSSZ igazgatójával készített pedig itt „Ne legyünk legelésző, fejüket leszegő birkák” – Beszélgetés Jordán Tamással 2020. August 21. 07:45 olvasható, a podcastot pedig itt Podcast péntek – Film, színház, hatalom 2020. September 12. 17:46 lehet meghallgatni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Tudta, hogy van egy szombathelyi filmrendező, akinek Los Angelesben is díjazták az egyik filmjét?

Illés Lászlóval beszélgettünk filmekről, filmrendezésről és forgatókönyvírásról.

„Ne legyünk legelésző, fejüket leszegő birkák” – Beszélgetés Jordán Tamással

A „Vidnyánszky pápa” mellett is sok téma összejött az utóbbi időben.

Podcast péntek – Film, színház, hatalom

Vendégünk volt Horváth Ákos, a Weöres Sándor Színház színésze, akivel a hét eseményeit beszéltük meg, különös tekintettel a SZME körül kialakult patthelyzetre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra