A PDSZ országos sztrájkot hirdet január 23-tól

Hét napig tartó országos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete január 23-tól.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a PDSZ azt írta, hogy a január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétre időzített akcióval a szülőknek azt a jogos elvárását szeretnék tiszteletben tartani, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felvételire való felkészülésben.

A országos sztrájkhoz minden intézmény és közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A január 23-án kezdődő, hét napig tartó sztrájkot legkésőbb január 16-a, 16 óráig kell bejelenteni.

„Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetjük a szolidaritás napját. Csatlakozásra hívjuk a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat. A tárgyalások folyamatban vannak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzuk” – tette hozzá a PDSZ közleményében.

Szombat este a Tudásmenet Hatnapos menetelés után Budapestre ért a Tudásmenet 2023. January 07. 18:40 az oktatásért nevű akció ért véget, melynek keretében Miskolctól Budapestig, összesen 180 kilométert gyalogoltak az akcióban részt vevők.

A Kölcsey Gimnázium előtt több, mint ezer ember várta őket, majd pedagógusok és diákok mondtak beszédeket. Bejelentették azt is, hogy január 31-én ismét országos ülősztrájk lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet