A sporton nem fog spórolni a kormány - kizárt

Idén a sportkassza legalább 415 milliárd forintra rúghat a beazonosítható tételek összesítése után.

A rendeleti kormányzás adta jogával élve 2022 utolsó napjaiban a kormány drasztikusan átírta és a Magyar Közlönyben rendeletként tette közzé a 2023-as év költségvetését. Részben ezért sem könnyű követni, honnan mennyi pénz folyik a sportba, de az mfor.hu most megpróbálta összerakni.

A portál arról is ír, hogy a honvédelmi tárca kezelésébe tartozó terület alapvető sportszakmai feladatokra is kap pénzt a különféle beruházási projektek és az államkasszából elmaradó bevételként megjelentő tao-támogatások mellett, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Mindazonáltal számításaik szerint a júniusban benyújtott és elfogadott költségvetés alapján mindent egybevéve 385 milliárd forintot tervezett elkölteni a kormány a sport területén, amiből 139 milliárd az az összeg, ami tao címén az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez, egyesületekhez megy. Becslésük szerint idén a sportkassza legalább 415 milliárd forintra rúghat a beazonosítható tételek összesítése után.

Ami biztos, hogy az alapvető feladatokra - vagyis azon önálló előirányzatokra, melyek a költségvetés állandó részét képezik - 9 százalékkal többet költ idén a kormány: 167,2 milliárd helyett 182,6 milliárdot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek