Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szennyvízadatok most éppen bajt mutatnak

Szombathelyen viszont csökken a SARS-CoV-2 koncentráció.

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan emelkedik. A heti mérési eredmények jellegzetes ingadozást mutatnak, múlt héten például csökkenést tapasztalt a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Míg az egyes városok szennyvíz mintái közül egy héttel ezelőtt Budapest, Szeged és Szolnok mutatott növekedést, most Budapest, Győr és Kaposvár esetében tapasztalták ezt.

Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintája, továbbá Kecskemét, Pécs és Szombathely esetében. A vizsgált városok többségében, 14 helyen továbbra is alacsony a vírus-koncentráció, míg 8 mintavételi helyen a mérsékelt tartományba esik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra