Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi AGORA több munkatársa is távozott

Az intézmény megerősítette értesüléseinket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a közelmúltban a szombathelyi AGORA több munkatársa is távozott az intézménytől.

Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója megerősítette az információkat: valóban öten távoztak a kulturális intézményből, ugyanakkor a történet már nem teljesen friss.

Az érintettek azért távoztak, mert nem fogadták el november elejétől a közalkalmazotti státuszból munkavállalói státuszba való átsorolásukat.

Emlékeztetőül:

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a parlament még májusban fogadott el Ellehetetlenítették a nemváltó műtéteket, elvették a közalkalmazotti státuszokat, és titkosítottak is 2020. May 20. 09:51 egy törvényjavaslatot, Elvenné a kulturális területen dolgozók közalkalmazotti státuszát egy új javaslat 2020. April 11. 13:52 melynek az is része volt, hogy a közművelődési intézmények dolgozóinak megszűnik a közalkalmazotti státusza, helyette pedig munkavállalóként dolgozhatnak tovább az adott helyen.

A javaslatot heves viták A jogbiztonságot és a kiszámítható jövőt veszítik el a közművelődési dolgozók 2020. April 15. 18:54 övezték, sokak szerint ezzel a jogbiztonságot és a kiszámítható jövőt veszítették el a közművelődési dolgozók.

A törvényjavaslat része volt az is, hogy az intézmények dolgozóinak legkésőbb október 31-éig írásban kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják-e jogviszonyuk megváltozását. A szombathelyi AGORA-nál ezt a nyilatkozatot öten nem írták alá, és ezzel automatikusan megszűnt jogviszonyuk. Az intézmény munkatársai szakmai és technikai munkakörökből távoztak - tudtuk meg.

Horváth Zoltán azt is elmondta, hogy október végén 35-en dolgoztak az AGORA-nál, ez csökkent le 30-ra. "Az intézményünk működéséhez, a kötelező illetve egyéb feladatok ellátásához alakítjuk ki a szükséges létszámkeretet, különös tekintettel a COVID okozta helyzetre. A megüresedett helyek egy részére vettünk fel új munkavállalót" - tette hozzá az igazgató.

2021-ben egyébként 32 fővel vágott neki az AGORA az új évnek. Egy évvel ezelőtt ez a létszám 39 volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

A jogbiztonságot és a kiszámítható jövőt veszítik el a közművelődési dolgozók

Szombathelyi intézményvezetőket is kérdeztünk a közalkalmazotti státuszok elvételéről.

Elvenné a kulturális területen dolgozók közalkalmazotti státuszát egy új javaslat

A húsvéti hosszú hétvégét jelölte ki a kormány véleményezésre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra