Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi platán már az ötödik helyen áll, de kell még neki a segítség

Szavazzon, hogy a Pelikán park dísze lehessen az idei Év Fája győztes.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2020-as Év Fája verseny 10 döntősét még július elején hirdették ki, s köztük volt a szombathelyi Pelikán park büszkesége is, egy több, mint 130 éves platán. Egy több mint 130 éves szombathelyi platán is versenybe száll az Év fája címért July 04. 11:24

Év fája a Pelikán parkban
Platán a Pelikán parkban
Kiss Tamás

A versenyt meghirdető Ökotárs Alapítvány hivatalos oldalán olvasható: „A vetélkedő keretében nem a legnagyobb, legszebb vagy legöregebb fát kerestük, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban”

A platánt egyébként egy szombathelyi gyökerű debreceni hölgy nevezte be a versenyre, aki még 2019 nyarán járt itt a Savaria Karneválon.

Év fája a Pelikán parkban
Platán a Pelikán parkban
Kiss Tamás

A nevezéshez szükséges személyes történet sem maradt el, ami valahogy így szól:
„A karneválra menet sétáltunk a Gyöngyös partján. Egyszer csak megláttuk ezt a hatalmas, csodálatos fát. Mindannyian szinte gyerekké válva boldogan élveztük a fa társaságát, játszottunk, kacagtunk. Egyszerűen nem tudtunk tovább menni, annyira lenyűgözött bennünket. Rögtön el is határoztuk, hogy mindenképp jelöljük. Reméljük, találunk másokat is, akik támogatják ezt a nevezést”

A platán jelenleg a verseny ötödik helyezettje, de október 1-jéig, a szavazatok leadásának határidejéig még bőven van idő, hogy feltornázzuk akár az első helyre is. Ha ez sikerül, a szombathelyi fa indulhat az Európai Év Fája versenyen is.

Év fája a Pelikán parkban
Még több képért kattints!
Kiss Tamás

Szavazni az evfaja.hu/dontosfak oldalon lehet, a mi jelöltünk sorban a második, Egy különleges platán címmel. Két kattintás nem sok, de talán épp ennyire lesz szüksége a szombathelyi platánnak, hogy Európa legkülönlegesebb fáival vehesse fel a versenyt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Egy több mint 130 éves szombathelyi platán is versenybe száll az Év fája címért

Idén 38 fát neveztek az ország különböző pontjairól, a zsűri pedig a Pelikán parkban található fát is beválasztotta a legjobb 10 közé.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés