Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi városvezetés a bíróság ítélete alapján dönt a Vasivíz-ügyben

Lapunknak azt írták, korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményeztek olyan vizsgálatot, ami alapján a Vasivíz Zrt-t most megbírságolták.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap, csütörtökön írtuk Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul May 28. 15:15 , hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lezárta a Vasivíz Zrt-nél április elején indított vizsgálatát, és azt állapították meg, hogy Molnár Miklós, a cég tavaly év végén kinevezett Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 vezérigazgatója nem felel meg a hatóság által előírt szabályoknak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A MEKH ezért másfélmillió forintra bírságolta a Vasivíz Zrt-t, és kötelezte arra, hogy 90 napon belül állítsa helyre a törvényes működést.

VB

A Vasivíz vezetése viszont úgy döntött, jogorvoslatot kér, erre 30 napjuk van, Mint tegnapi közleményükben írták, "a határozat megsemmisítésére illetve hatályon kívül helyezése érdekében közigazgatási pert indít és keresettel fordul a Fővárosi Törvényszékhez."

Ma reggel megkérdeztük a szombathelyi városvezetést, a szombathelyi önkormányzat a Vasivíz többségi tulajdonosa, és a szombathelyi közgyűlés döntése után nevezte ki a cég igazgatósága Molnár Miklóst vezérigazgatóvá.

A városvezetés válaszában kiemelte, hogy korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményezett a MEKH ilyen vizsgálatot. Hozzáétették, ha a hivatal egyenlő mércét alkalmazna, akkor sok más szolgáltatónál is felmerülhetne hasonló probléma.

A városvezetés azonban leszögezi, úgy fognak eljárni, hogy a VASIVÍZ Zrt. szolgáltatói engedélye ne kerüljön veszélybe, és hogy a bíróság jogerős döntése alapján fogalmazzák majd meg javaslatukat a vezérigazgató személyét illetően.

A szombathelyi városvezetés válasza

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben indította meg az eljárást, hanem a VASIVÍZ Zrt-vel szemben. A VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója a Hivatal ezen vizsgálat eredményeként meghozott döntéséről tájékoztatta Önkormányzatunkat. A döntésből kiderül, hogy az 5 éves szakmai tapasztalat meglétét az eset körülményeinek egyedi mérlegelésével ítéli meg a Hivatal.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Önkormányzatunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményezett a Hivatal ilyen tárgyú vizsgálatot. Amennyiben ezt egyenlő mérce alkalmazásával megtenné, úgy Önkormányzatunk tudomása szerint számos más szolgáltatónál merülhetne fel hasonló probléma.

A vezérigazgató arról is tájékoztatást adott, hogy a rendelkezésre álló 30 napon belül a döntés ellen közigazgatási pert indít a Fővárosi Törvényszéknél.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata minden további, így a vezérigazgató személyét érintő javaslatát is a bíróság jogerős döntése alapján fogalmazza meg, és úgy fog eljárni, hogy a VASIVÍZ Zrt. szolgáltatói engedélye ne kerüljön veszélybe. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a jövőben is egyeztetni kíván a társaság kisebbségi tulajdonos önkormányzataival.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés