Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója

A leköszönő vezérigazgatót, Kohuth Viktort választás elé állította a tulajdonosi taggyűlés.

Kedd délelőtt tartotta megismételt tulajdonosi taggyűlését a Vasivíz Zrt., ahol már nem az összes, hanem a jelenlévő tulajdonos többségének a szavazata kellett a döntésekhez. A múlt heti taggyűlés Nem sikerült megválasztani a Vasivíz Zrt. vezérigazgatóját, folytatás december 17-én 2019. December 12. 09:31 határozatképtelen lett, a szombathelyi önkormányzat delegáltja nem volt jelen, ezért hívták össze most a könnyített szabályokkal működő rendkívüli taggyűlést.

A mai döntésekkel viszont vége a hetek óta tartó vitának, ami egyrészt Molnár Miklós alkalmasságáról Folytatódik a vita arról, hogy Molnár Miklós lehet-e a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. November 20. 13:37 , másrészt Kohuth Viktor leköszönő vezérigazgató juttatásairól 35 millió helyett most 16-17 milliót szavazott meg a Vasivíz igazgatósága a leköszönő vezérigazgatónak 2019. December 02. 17:13 szólt.

A tulajdonosi közgyűlés ugyanis megválasztotta vezérigazgatónak a szombathelyi önkormányzat jelöltjét, Molnár Miklóst.

Molnár az előző ciklusban alpolgármester volt, jelenleg városi képviselő és a költségvetésért felelős tanácsnok.

Molnár Miklóst októberben jelölte a szombathelyi közgyűlés a Vasivíz vezérigazgatójának
Mészáros D. Zsolt

A leköszönő Kohuth Viktort választás elé állították. ha december 31-ig távozik, akkor hathavi bérének megfelelő juttatást kap.

Ha ezt az ajánlatot nem fogadja el, akkor február 15-ig maradhat a Vasivíz vezérigazgatója, de távozása után csak a törvényben meghatározott kéthavi juttatást kapja meg.

Így most Kohuth döntésétől függ, hogy Molnár mikor mond le képviselői mandátumáról Csütörtökön megválaszthatják Molnár Miklóst a Vasivíz vezérigazgatójává, még nem hivatalos, ki veszi át képviselői mandátumát 2019. December 11. 06:45 , és mikor kell helyette mást delegálni a városi közgyűlésbe. A jelenlegi információink szerint az tűnik valószínűnek, hogy Molnár megüresedő helyét Koczka Tibor volt alpolgármester foglalja el.

A tulajdonosi közgyűlés megválasztotta a cég új igazgatóságát és felügyelő-bizottságát is, ezzel később foglalkozunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra