A tűzoltók sem fűthetnek be csak úgy, ha fáznak

A számítógépet ki kell kapcsolni, a klíma távkapcsolóját elvették tőlük.

Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály – ezt közölte az rtl.hu megkeresésére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata.

A Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra került fel egy tájékoztatás, amely szerint a budapesti tűzoltó-laktanyákban október 15-ig tilos bekapcsolni a fűtést, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit elvették tőlük. A magántulajdonú fűtőeszközöket is el kell távolítani a laktanyák területéről. A számítógépet is ki kell kapcsolni, ha 15 percnél hosszabb időt vannak távol az irodától.

Erre a tájékoztatásra reagálva közölte az rtl.hu-val a katasztrófavédelem, hogy rájuk is vonatkozik a közintézmények hőmérsékletére meghatározott 18 Celsius-fokos hőmérséklet.

A 18 fokos hőmérséklet-korlátozás a kormány döntése szerint nem terjed ki az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális, valamint a gyermekvédelmi és a bölcsődei ellátást nyújtó intézményekre. A nagyközönség számára nyitva tartó uszodai létesítményekben is melegebb lehet 18 foknál, és az általános iskolákban 20 fok is lehet. A Magyar Nemzeti Bankra sem vonatkozik a fűtési korlátozás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság