Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Aggregátorokkal termelik az áramot a szombathelyi Stylben

Elindult a gyártás, viszont akadnak még megválaszolatlan kérdések.

Aggregátorok dübörögnek a szombathelyi Styl udvarán az októberi napsütésben. Azért jöttünk ismét a gyárhoz, mert azt az információt kaptuk, hogy elindult a termelés az üzemben, de nem a megszokott módon.

Néhány csendes év után, hetek óta újra lázban tartják az embereket a szombathelyi Styl hétköznapjai: szeptember 20-án megírtuk: leállt a termelés , kikapcsolták az áramot a gyárban.

Az a hír járta, hogy a cég tartozott az áramszolgáltatónak, ezért borult sötétbe az épület, illetve az önkormányzat felé is van bérleti díj tartozás, aminek tényét az önkormányzat lapunknak meg is erősítette.

Akkor Radics Tibor, általános igazgató elmondta, erről nincs szó. Azért nincs áram, mert elfelejtették megújítani szerződésüket az áramszolgáltatóval, és cáfolta, hogy az SVR Design Kft. tartozna a városnak, a szerződést rövid időn belül megkötik, és újraindul a munka.

A napokban aztán egy olvasói levél landolt szerkesztőségünknél

„A Styl (SVR Design kft) továbbra sem működik szabályosan, tudomásom szerint nem fizeti a dolgozók járulékait, nincs világítás, aggregátorról megy néhány gép, nem biztosított a folyamatos működés, nincs világítás a wc helyiségekben, nem biztos, hogy megkapják a fizetésüket”.

Ismét hívtuk tehát id. Radics Tibort, aki elmondta, valóban aggregátorokkal működtetik a gépeket, mert egyelőre nem tudtak megegyezni az áramszolgáltatóval. A gyártás - nagy nehézségek árán - minden szalagon elindult. Ezúttal sem kaptak senkitől segítséget, ahogy korábban sem.

Hangsúlyozta, a fizetéseket meg fogják kapni a dolgozók, ahogy eddig is. Nem igaz, hogy nem fizetik a járulékokat. Nem érti, hogy a levél küldője miért nem őt kereste meg.

A Styl 90 százalékban tudja hozni a darabszámot is, feszített a tempó, hiszen a külföldi partnerek felé teljesíteni kell a megrendeléseket. Hozzátette, ha gondoljuk, menjünk oda, nézzük meg, hogy megy a munka. Ő nincs a gyárban, de fia igen. Úgy döntöttünk, nem vesztegetjük az időt, odamegyünk, megkeressük ifj. Radics Tibor operatív igazgatót.

Csak részben jártunk sikerrel

Odaérve már láttuk, valóban dübörögnek az aggregátorok, az irodaépületet és a gyáregységet is külön látják el árammal, azonban egy ott dolgozótól azt az információt kaptuk, hogy nem működik minden szalag. Ifj. Radics Tibort már nem találtuk ott, elindult Budapestre, más pedig nem adhatott további felvilágosítást.

Az egyik aggregátor
Mészáros D. Zsolt

Ismét hívtuk idősebb Radics urat, aki elmondta, persze, fiának ilyenkor már el kell indulni a szállítmánnyal, ezért nem jártunk sikerrel. Szerettünk volna a gyártásról fotókat készíteni, ehhez azonban nem járult hozzá. Így az, hogy működik-e minden szalag, egyelőre megválaszolatlan kérdés maradt, de valamilyen szinten folyik a termelés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság