Államtitkár lett a szombathelyi Ágh Péter

Vas megye északi részének országgyűlési képviselőjét Lázár János nevezte ki.

Ágh Péter a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára lesz, a tárca társadalmi koordinációja lesz a feladata - írja a megyei napilap.

Ágh Péter a korábbi koordinációs államtitkár Nagy Bálint helyére érkezik, akit közlekedési államtitkárnak nevezett ki az építésügyi és fejlesztési miniszter.

Ágh Péter
Mészáros D. Zsolt

Ágh Péter 1982-ben született Szombathelyen,a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott. 1998-tól a Fidelitas, 1999-től a Fidesz tagja, 2009-től 2015-ig a Fidelitas országos elnöke volt.

2002 és 2014 között Szombathely önkormányzati képviselője volt. 2006-ban országos, 2010-ben megyei listáról, 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben egyéni körzetből lett az országgyűlés tagja.

Az országgyűlésben volt a honvédelmi, költségvetési, ifjúsági- szociális- családügyi- és lakhatási bizottság tagja. 2011-2015 között a Fidesz frakcióvezető-helyettese, 2015- 2018 között a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa volt. 2020-tól a Törvényalkotási bizottság tagja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet