A nőverőtől a kocsmahősig - Agresszív férfiak Vas megyében

Vádemelésekkel végződtek az ügyek.

Több olyan férfi ellen emeltek vádat Vas megyében, aki veréssel, agresszióval, vagy éppen megöléssel fenyegette ismerősét, vitapartnerét, feleségét és nem állt meg a verbális inzultusnál, hanem tettleg bántalmazta a másik felet. Olyan sofőr is bíró elé áll, aki először kábítószerektől bódultan bukott le, majd legközelebb "csak" ittasan okozott balesetet.

A Sárvári Járási Ügyészség zaklatás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020. júliusától egy éven keresztül rendszeresen szidalmazta és hetente kétszer-háromszor megpofozta a feleségét - közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

Volt, hogy a szobában alvó sértettet leöntötte hideg vízzel, emiatt a nő megijedt és kiment a fáskamrába aludni. Másnap reggel a vádlott közölte a sértettel, hogy takarodjon a kamrából, ami ellen a sértett tiltakozott. Ekkor a vádlott a kezébe vett egy fejszét és azzal fenyegette meg a nőt, hogy feldarabolja.

A sértett a fenyegetéstől megrémült, és a lányához menekült. A vádlott a sértett után ment, ott is bántalmazta a feleségét, őt a hajánál fogva a földre rántotta, ököllel többször megütötte.

A vádlott még az időközben értesített rendőrök jelenlétében is többször megfenyegette a sértetettet, hogy megöli, elvágja a torkát.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Az utcán is ütötte, rúgta haragosait - börtönbe vonulhat

A Körmendi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Szentgotthárdon szóváltást követően megrúgta egy férfi felkarját, majd néhány méter megtétele után hasba rúgta őt. Egy hónappal később a vádlott ugyanezt a férfit Szentgotthárdon az utcán fellökte, melynek következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott 2021 decemberében, Szentgotthárdon szóváltást követően egy másik férfit próbált megrúgni, kirántotta alóla a lábait, majd a földön fekvő sértettet ismét meg akarta rúgni, amit a férfi az alkarjával védett ki. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Két nappal később, Szentgotthárdon a vádlott ugyanezt a sértettet bántalmazta, egy fapálcával arcon ütötte, amitől a férfi ismét nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Körmendi Járási Ügyészség a bűncselekményeket a felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt elkövető vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Keverte a drogokat a sofőr

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett bódult állapotban és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a vádlottal szemben, aki a vád szerint 2021. szeptemberében, Pácsonyban közlekedett bedrogozva, a személyautó vezetésekor a vérében amfetamin, MDA és MDMA is volt.

Három hónappal később a vádlott Olaszfán ittasan vezetett személyautót, amikor egy kanyarban megcsúszott, az útpadkának sodródott, majd egy ház homlokzatának ütközött.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

Fellökte a pultost, mert nem szolgálta ki a tartozása miatt

A Kőszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. júniusában, Kőszegen egy kocsmában italozott, majd miután a pultos a tartozására tekintettel már nem akarta kiszolgálni, a vádlott a földre lökte őt, aztán üvegeket és poharakat tört össze.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Autókarcoló is bíró elé áll

A Kőszegi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában, egy községben parkoló gépkocsi motorháztetejét 23 cm hosszan megkarcolta, mellyel több mint 65 ezer forint kárt okozott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló