Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Akár egy órát is utaztatják a súlyos sérülteket, mióta nincs traumatológia Zalaegerszegen

Csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudja ellátni a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, mióta hét traumatológus június végén felmondott. Az egyik célpont Szombathely.

Zalaegerszegről és környékéről a súlyos sérülteket vagy a kritikus állapotban lévő betegeket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba és a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba szállítják - írta a Telex kérdésére válaszolva az Országos Mentőszolgálat.

Ez azért probléma, mert Kanizsa és Szombathely 50-60 kilométerre van a megyei kórháztól, Kaposvárig már több mint 130 kilométert kell megtenniük a betegekkel a mentőknek. "Útvonaltól függően a Zalaegerszeg–Szombathely távolság kb. 30 perc, a Zalaegerszeg–Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint a Zalaegerszeg–Kaposvár távolság kb. 60 perc."

Azt is megjegyezték, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát, és a szállítás közben is ellátást biztosítanak. Mint írták, a Zalaegerszeg környéki betegek mentőellátása folyamatos és zavartalan, de ha arra van szükség, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

A zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályán egyszerre hét orvos mondott fel, mert sérelmezték az alacsony ügyeleti díjat. A kórház szerint bérzsarolás történt, aminek nem engednek, de egy korábbi közleményükben az állt, hogy az elkövetkező időszakban is mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a traumatológiai osztály működését.

A hét orvos felmondása óta egyetlen baleseti sebész sincs Zalaegerszegen. Jobb híján pedig a műtétre szoruló betegeket a szomszédos megyék kórházaiba szállítják, A szombathelyi kórházba hozzák műteni a betegeket a zalaegerszegi balesetiről July 09. 15:43 így például Szombathelyre is.

Kásler Miklós soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el Kásler kivizsgáltatja a zalaegerszegi baleseti ügyét July 13. 10:58 a Zala megyei traumatológiai ellátás kapcsán, de már megtalálták azt a szakembert Pécsi orvossal akarják rendbe tetetni a zalaegerszegi traumatológiát July 14. 11:00 , aki vállalja a traumatológia vezetését. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője elmondta, hogy a Pécsről érkező orvosnak az lesz a fő feladata, hogy mielőbb újraépítse az osztályt, így akár heteken belül elkezdheti majd a munkát az új szakorvosi csapat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra