Aldis "virslit" hívott vissza a Nébih

A baromfirudacskában található baktérium miatti megbetegedés szövődményeként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki.

Listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt hívott vissza tegnap egy 1000 grammos, baromfirudacskának nevezett terméket a Nébih. A szervezet arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

Lejárat: 2023.06. 12

Tételszám: L1132.BB.3.4.

Kiszerelés: 1000 g

Szállító: Merian Foods Élelmiszeripari Kft. (Orosháza)

Forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. (Alsónémedi)

Nébih

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik. Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A Listeria monocytogenesről azt érdemes tudni, hogy a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek). Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos