Kónya Péter az óceánba dobta az alezredesi váll-lapját

A volt érdekvédő, volt politikus ezzel tiltakozik Novák Katalin férjének friss rendfokozata ellen.

"Ma bedobtam az Óceánba az alezredesi vállapom, de ha hazaértem udvarolok egy kicsit a Köztársasági Elnök Asszonyunknak" - írta Facebook-posztjában Kónya Péter volt országgyűlési képviselő.

A volt hivatásos katona, korábbi érdekvédő és politikus arra reagált, hogy Novák Katalin köztársasági elnök férjét öthetes alapkiképzést követően alezredessé nevezték ki Főtisztként kezdi katonai karrierjét Novák Katalin férje February 28. 21:01 .

A poszt alatti kommentek is érdekesek, csak néhányat idézünk:

"Szégyen, amit ezek megengednek maguknak. Vajon mit szól mindehhez a NATO, az EU⁉️"

"Tudhat valamit, nekem ez kb. 20 évembe tellett."

"Aki volt katona, az tudja 5 hét alatt mit lehet elsajátítani, főleg ez idő alatt vattába volt csomagolva! Egy rajt sem tudna elvezetni/ irányítani."

"Pjotr! A világ leguniverzálisabb, legdaliásabb tábornokát nem tudod kitúrni a palotából. Ő vigyázott az asszonyra amíg a férj izzadva lót-fut robotolt Püspökszilágyon."

"Csak alezredes? Jobb (?), illiberálisabb helyeken (ld. Észak-Korea) ilyen kapcsolattal minimum sokcsillagos tábornok, netán marsall lehet az illető."

"Én is elszégyelltem magam... Nesze neked főiskola, akadémia!"

Kónya Péter 2012-ben alezredesként szerelt le a honvédségtől, társaival együtt megalapította a Szolidaritás mozgalmat. 2013-tól a Bajnai Gordon által létrehozott Együtt egyik alapítója és társelnöke, 2014 őszéig. A 2014-es országgyűlési választáson Kónya az MSZP–Együtt–DK–PM–MLP pártszövetség közös listáján szerzett mandátumot.

Kónya Péter 2013-ban
Garai Antal Atom

A parlamentben független képviselőként dolgozott, nem ült be egyik frakcióba sem, a következő választásokon nem indult el.

2019-ben Velembe költözött, ahol italboltot és lottózót üzemeltet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet