Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

4+1 kulisszafotó arról, hogy Alföldi Róbert már Szombathelyen rendez

A salemi boszorkányok olvasópróbájáról szereztünk képeket. Mutatjuk a szereposztást, és azt, mire is készül Alföldi Jordán Tamással és társulatával.

Május 11-étől új Alföldi-premier lesz a szombathelyi WSSZ nagyszínpadán: érkezik Arthur Miller megrázó erejű társadalmi drámája, A salemi boszorkányok. Utoljára épp egy éve dolgozott Alföldi Róbert a társulattal, akkor a Volponét Rossz az, aki rosszra gondol! Hihetetlen izgalmas, ahogy Alföldi ezzel direktbe játszik 2017. May 13. 07:25 vitte színre. Előtte két éve, 2015. tavaszán rendezett Szombathelyen, Alföldi Róbert: Ezeknek én nem leszek rosszul, azért sem! 2015. April 22. 11:15 minden idők egyik legjobb előadását kaptunk tőle, a fájdalmas Makrancos Katát.

Arthur Miller drámáját tehát május 11-étől két felvonásban láthatja a szombathelyi közönség.

A salemi boszorkányok: olvasópróba
Még több kép a képgalériában
wssz.hu

De miről is szóltak a salemi boszorkányperek, amiből a dráma készült?

A salemi boszorkányperek Amerikában, Salem városában zajlottak a 17. század végén. Fiatal lányok boszorkánysággal vádoltak meg pár helyi asszonyt, és azzal, hogy megbabonázták őket. A kis közösség szerény körülmények között élt, lelkipásztoraik szónoklatai gyakran a Sátán kísértéseiről és a szigorú erkölcsökről szóltak. Nem csoda hát, hogy könnyen hittek az emberek a lányoknak. Ráadásul a boszorkányüldözés kapóra jött: régi sérelmek kerültek felszínre, bárki boszorkánynak kiálthatott ki bárkit és bosszút állhatott rajta. Tömeghisztéria tört ki. A perek végül tizenkilenc ember felakasztásával és sokak bebörtönzésével zárultak. Arthur Miller drámaíró ebből az igaz történetből írta meg darabját - olvashatjuk egy színházi ajánlóban.

Weöres Sándor Színház

Május 11-től látható a Nagyszínpadon Alföldi Róbert 2017/2018-as évadbeli rendezése, A Salemi boszorkányok. Arthur Miller drámáját négy felvonásban láthatja a szombathelyi közönség.

Szereplők:
John Proctor/Bányai Kelemen Barna
Elizabeth Proctor, John felesége/Bánfalvi Eszter
Abigail Williams, Parris unokahúga/Fekete Linda
Danforth, kormányzóhelyettes, a bíróság elnöke/Szerémi Zoltán
Parris tiszteletes, salemi lelkipásztor/Mertz Tibor
Hale tiszteletes, beverley lelkipásztor/Kálmánchelyi Zoltán
Hawthorne, bíró, a bíróság ügyésze/Kenderes Csaba
Mary Warren, Proctor szolgálója/Hartai Petra
Rebecca Nurse/Kiss Mari
Francis Nurse, Rebecca férje/Avass Attila
Giles Corey/Jordán Tamás
Tituba, Parris néger szolgálója/Vlahovics Edit
Mrs. Ann Putnam/Nagy Cili
Thomas Putnam, Ann férje/Kelemen Zoltán
Betty Paris/Gonda Kata
Ezekiel Cheever, bírósági jegyző/Bajomi Nagy György
Sarah Good/Németh Judit
Herrick, porkoláb/Szabó Róbert Endre
Mercy Lewis, Putnamék cselédje/Wessely Zsófia
Susanna Walcott/Dunai Júlia

Díszlet/Jelmez: Kálmán Eszter
Ügyelő: Győrváry Eszter
Súgó: Jenei Ágnes
Rendezőasszisztens: Kovács Krisztián
Rendező: Alföldi Róbert

Bemutató: 2018. május 11. 19 óra, Nagyszínpad

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Alföldi Róbert: Vicces, hogy épp most jöttem Szombathelyre rendezni

Elkeserítő, hogy már a színházban is az megy, mint a nagypolitikában: a szakmaiság már nem számít, egyedül csak a párttagkönyv - mondta el nekünk a rendező. Interjú!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra