4+1 kulisszafotó arról, hogy Alföldi Róbert már Szombathelyen rendez

A salemi boszorkányok olvasópróbájáról szereztünk képeket. Mutatjuk a szereposztást, és azt, mire is készül Alföldi Jordán Tamással és társulatával.

Május 11-étől új Alföldi-premier lesz a szombathelyi WSSZ nagyszínpadán: érkezik Arthur Miller megrázó erejű társadalmi drámája, A salemi boszorkányok. Utoljára épp egy éve dolgozott Alföldi Róbert a társulattal, akkor a Volponét Rossz az, aki rosszra gondol! Hihetetlen izgalmas, ahogy Alföldi ezzel direktbe játszik 2017. May 13. 07:25 vitte színre. Előtte két éve, 2015. tavaszán rendezett Szombathelyen, Alföldi Róbert: Ezeknek én nem leszek rosszul, azért sem! 2015. April 22. 11:15 minden idők egyik legjobb előadását kaptunk tőle, a fájdalmas Makrancos Katát.

Arthur Miller drámáját tehát május 11-étől két felvonásban láthatja a szombathelyi közönség.

A salemi boszorkányok: olvasópróba
Még több kép a képgalériában
wssz.hu

De miről is szóltak a salemi boszorkányperek, amiből a dráma készült?

A salemi boszorkányperek Amerikában, Salem városában zajlottak a 17. század végén. Fiatal lányok boszorkánysággal vádoltak meg pár helyi asszonyt, és azzal, hogy megbabonázták őket. A kis közösség szerény körülmények között élt, lelkipásztoraik szónoklatai gyakran a Sátán kísértéseiről és a szigorú erkölcsökről szóltak. Nem csoda hát, hogy könnyen hittek az emberek a lányoknak. Ráadásul a boszorkányüldözés kapóra jött: régi sérelmek kerültek felszínre, bárki boszorkánynak kiálthatott ki bárkit és bosszút állhatott rajta. Tömeghisztéria tört ki. A perek végül tizenkilenc ember felakasztásával és sokak bebörtönzésével zárultak. Arthur Miller drámaíró ebből az igaz történetből írta meg darabját - olvashatjuk egy színházi ajánlóban.

Weöres Sándor Színház

Május 11-től látható a Nagyszínpadon Alföldi Róbert 2017/2018-as évadbeli rendezése, A Salemi boszorkányok. Arthur Miller drámáját négy felvonásban láthatja a szombathelyi közönség.

Szereplők:
John Proctor/Bányai Kelemen Barna
Elizabeth Proctor, John felesége/Bánfalvi Eszter
Abigail Williams, Parris unokahúga/Fekete Linda
Danforth, kormányzóhelyettes, a bíróság elnöke/Szerémi Zoltán
Parris tiszteletes, salemi lelkipásztor/Mertz Tibor
Hale tiszteletes, beverley lelkipásztor/Kálmánchelyi Zoltán
Hawthorne, bíró, a bíróság ügyésze/Kenderes Csaba
Mary Warren, Proctor szolgálója/Hartai Petra
Rebecca Nurse/Kiss Mari
Francis Nurse, Rebecca férje/Avass Attila
Giles Corey/Jordán Tamás
Tituba, Parris néger szolgálója/Vlahovics Edit
Mrs. Ann Putnam/Nagy Cili
Thomas Putnam, Ann férje/Kelemen Zoltán
Betty Paris/Gonda Kata
Ezekiel Cheever, bírósági jegyző/Bajomi Nagy György
Sarah Good/Németh Judit
Herrick, porkoláb/Szabó Róbert Endre
Mercy Lewis, Putnamék cselédje/Wessely Zsófia
Susanna Walcott/Dunai Júlia

Díszlet/Jelmez: Kálmán Eszter
Ügyelő: Győrváry Eszter
Súgó: Jenei Ágnes
Rendezőasszisztens: Kovács Krisztián
Rendező: Alföldi Róbert

Bemutató: 2018. május 11. 19 óra, Nagyszínpad
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Alföldi Róbert: Vicces, hogy épp most jöttem Szombathelyre rendezni

Elkeserítő, hogy már a színházban is az megy, mint a nagypolitikában: a szakmaiság már nem számít, egyedül csak a párttagkönyv - mondta el nekünk a rendező. Interjú!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra