„Amikor más zár, mi akkor nyitunk” - Az utca emberét kérdeztük a boltok és szolgáltatások újraindításról

A megszólalók elárulták, hogy félnek-e a vírustól és hogy szerintük megvédi-e őket a maszk.

Orbán Viktor kedden bejelentette, Szerdán nyithatnak az üzletek és indulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor 2021. April 06. 17:42 hogy szerda reggeltől újra kinyithatnak a több hete zárva tartó szolgáltatások. Ismét fogadhatnak látogatókat a kozmetikusok, fodrászok, az edzőtermek, Kiderült, hogy nyithatnak-e az edzőtermek vagy sem - frissítve 2021. April 07. 11:17 a ruházati és cipőboltok.

A nyitást a kormány azzal indokolta, hogy Magyarországon elérte az oltást kapottak száma a 2,5 milliót, így meg lehet tenni az „első lépéseket az élet fokozatos újraindítása felé.” ( Korábbi cikkünkben Hogyan lehetséges, hogy sok beoltott is kórházba kerül? 2021. March 25. 19:43 már foglalkoztunk azzal, hogy milyen védettséget nyújt egy oltás.)

Újranyitás 2021
Kattintásra nyílik a galéria.
Mészáros D. Zsolt

A nyitást, még ha csak fokozatos is, sokan elhibázott döntésnek tartják. Ráadásul szerdán rekordszámú, Rekord a halálozásban: 311-en haltak meg az elmúlt napon koronavírusban 2021. April 07. 08:29 311 fő hunyt el koronavírusban. Jó néhányan azonban örülnek annak, hogy újra járhatnak shoppingolni, edzeni és manikűröztetni.

Szerda délelőtt a szombathelyi Fő téren újraindult az élet. A táskákat, ruhákat, cipőket, ékszereket áruló üzletek mind kinyitottak. Sokan már az üzlet elé is kipakolták a termékeiket, és extra akciókkal próbálják becsábítani a nézelődőket.

Újranyitás 2021
Mészáros D. Zsolt

Tömeget nem tapasztaltunk, de nézelődök a szerda délelőtti hideg ellenére is szép számmal akadtak. Az üzletek bejáratánál fel van tüntetve, Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban 2021. April 07. 13:50 hogy egyszerre hány fő tartózkodhat a helységben. Úgy láttuk, hogy a kisebbekben 4-5, a nagyobbakban 10-12 fő. (Szabály szerint tíz négyzetméterenként egy fő lehet.)

Újranyitás 2021
Kattintásra nyílik a galéria.
Mészáros D. Zsolt

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a nyitás napján a szombathelyieknek mi a véleménye. Megkérdeztük, hogy mit gondolnak a mai nyitásról. Biztonságban érzik-e magukat maszkban? Félnek-e a vírustól? Ismét járnak-e a fodrászokhoz, a kozmetikushoz, illetve azokhoz a szolgáltatókhoz, akikhez járták a bezárások előtt?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video