Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Amikor más zár, mi akkor nyitunk” - Az utca emberét kérdeztük a boltok és szolgáltatások újraindításról

A megszólalók elárulták, hogy félnek-e a vírustól és hogy szerintük megvédi-e őket a maszk.

Orbán Viktor kedden bejelentette Szerdán nyithatnak az üzletek és indulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor April 06. 17:42 , hogy hogy szerda reggeltől újra kinyithatnak a több hete zárva tartó szolgáltatások. Ismét fogadhatnak látogatókat a kozmetikusok, fodrászok, az edzőtermek Kiderült, hogy nyithatnak-e az edzőtermek vagy sem - frissítve April 07. 11:17 , a ruházati és cipőboltok.

A nyitást a kormány azzal indokolta, hogy Magyarországon elérte az oltást kapottak száma a 2,5 milliót, így meg lehet tenni az „első lépéseket az élet fokozatos újraindítása felé.” ( Korábbi cikkünkben Hogyan lehetséges, hogy sok beoltott is kórházba kerül? March 25. 19:43 már foglalkoztunk azzal, hogy milyen védettséget nyújt egy oltás.)

Újranyitás 2021
Kattintásra nyílik a galéria
Mészáros D. Zsolt

A nyitást, még ha csak fokozatos is, sokan elhibázott döntésnek tartják. Ráadásul szerdán rekordszámú Rekord a halálozásban: 311-en haltak meg az elmúlt napon koronavírusban April 07. 08:29 , 311 fő hunyt el koronavírusban. Jó néhányan azonban örülnek annak, hogy újra járhatnak shoppingolni, edzeni és manikűröztetni.

Szerda délelőtt a szombathelyi Fő téren újraindult az élet. A táskákat, ruhákat, cipőket, ékszereket áruló üzletek mind kinyitottak. Sokan már az üzlet elé is kipakolták a termékeiket, és extra akciókkal próbálják becsábítani a nézelődőket.

Újranyitás 2021
Kattintásra nyílik a galéria
Mészáros D. Zsolt

Tömeget nem tapasztaltunk, de nézelődök a szerda délelőtti hideg ellenére is szép számmal akadtak. Az üzletek bejáratánál fel van tüntetve Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban April 07. 13:50 , hogy egyszerre hány fő tartózkodhat a helységben. Úgy láttuk, hogy a kisebbekben 4-5, a nagyobbakban 10-12 fő. (Szabály szerint tíz négyzetméterenként egy fő lehet.)

Újranyitás 2021
Kattintásra nyílik a galéria
Mészáros D. Zsolt

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a nyitás napján a szombathelyieknek mi a véleménye. Megkérdeztük, hogy mit gondolnak a mai nyitásról. Biztonságban érzik-e magukat maszkban? Félnek-e a vírustól? Ismét járnak-e a fodrászokhoz, a kozmetikushoz, illetve azokhoz a szolgáltatókhoz, akikhez járták a bezárások előtt?

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra