Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiderült, hogy nyithatnak-e az edzőtermek vagy sem - frissítve

A tulajdonosok maguk sem értik a dolgot, mintha csak kifelejtették volna őket a sorból.

Egy rövid videóban közölte Szerdán nyithatnak az üzletek és indulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor April 06. 17:42 Orbán Viktor miniszterelnök kedden, hogy a beoltottak száma átlépte a 2,5 milliós határt. És ahogy már húsvét előtt Pénteken kezdődhet a nyitás a szolgáltatóknak, és jönnek az új vásárlási szabályok April 05. 12:32 is nyilatkozta, ezt a számot elérve megkezdődhet a fokozatos újranyitás.

Ennek megfelelően kedden a Magyar Kormány Facebook-oldalán közzétettek egy listát arról, hogy mit is takar a nyitás. A kijárási tilalom szerdától már csak este 10 és reggel 5 óra között lesz érvényben, az üzletekben 10 négyzetméterre átlagosan egy ember juthat, nyitnak a szolgáltatók is, de nem enyhítik a vendéglátókra és szállodákra vonatkozó szabályokat.

Mi a helyzet az edzőtermekkel?

A lista láttán sokakban azonnal felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet az edzőtermekkel? Rájuk vonatkozik a nyitás vagy sem? Egyáltalán miért nem esett róluk szó?

Szerda reggel több szombathelyi edzőterem tulajdonosát is megkérdeztük, hogy vonatkozik-e rájuk bármilyen formában a szerdai nyitás.

Mint megtudtuk, nem vonatkozik. Az edzőtermek továbbra is csak részlegesen lehetnek nyitva, ami annyit tesz, hogy csak versenyengedéllyel rendelkező, igazolt sportolók látogathatják őket. Csupán annyi változott, hogy a kijárási tilalom kitolásával ők is tovább lehetnek nyitva.

Az egyik edzőterem tulajdonosa viszont azt is hozzáfűzte, hogy erről nem kaptak tájékoztatást, jobb híján maguk következtették ki. Számára úgy tűnik, mintha egész egyszerűen csak megfeledkeztek volna róluk.

"A jogalkotás gyöngyszemével állunk szemben" - tette hozzá az edzőterem tulajdonosa, aki nem is feltétlenül azt sérelmezte, hogy nem nyithatnak ki, hanem hogy egyáltalán szóba se jött.

Március elején hasonló történt az éttermekkel A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől March 05. 10:20 . Akkor egy jó darabig nem lehetett tudni, hogy elvitelre dolgozhatnak-e tovább, végül kiderül, hogy igen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Szerdán nyithatnak az üzletek és indulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor

A miniszterelnök Facebook-posztban közölte, hogy megvan a 2,5 millió beoltott.

A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől

Elfeledkeztek róluk, így nem tudni, lesz-e elvitel és kiszállítás.

Ki kell írni a bejáratnál, hány vevő tartózkodhat a boltban

Megjelentek a szerdai enyhítésről szóló jogszabály részletei.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra