Áprilisban visszaesett a turisták száma, de Bük és Sárvár a nyertesek között van

Tokaj és Gyula látszik a legnagyobb vesztesnek.

2024 áprilisában a turisztikai szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál – írja szerdán megjelent elemzésében a KSH.

A hivatal szerint a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.

Idén a nagypéntektől húsvéthétfőig tartó négy napból három márciusra esett, illetve az előző évvel ellentétben május 1-jéhez nem kapcsolódott hosszú hétvége.

A belföldi vendégek száma 5,5, a vendégéjszakáké 8,9%-kal kisebb volt az előző év azonos havinál.

A belföldivendég-éjszakák száma a Bük–Sárvár turisztikai térségben bővült a legnagyobb mértékben (14%-kal),

illetve Tokaj és Nyíregyháza térségében csökkent a leginkább (22%-kal) az előző év azonos időszakához képest. Budapesten 8,2%-kal emelkedett, a Balatonnál 8,9%-kal visszaesett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma.

A Vas megyei fürdők állják a sarat
Zergi Borbála

A külföldi vendégek száma 3,2%-kal bővült, a vendégéjszakáké 0,9%-kal mérséklődött az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A külföldivendég-éjszakák száma a legerőteljesebben Debrecen és térségében bővült (26%-kal), a leginkább pedig (51%-kal) Gyula és térségében esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva. Budapesten 4,2%-kal nőtt, a Balatonnál 6,7%-kal csökkent a turisztikai szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság