Majdnem áram és víz nélkül maradt a Noé Állatotthon Alapítvány a Vas megyei Szergényen

A Facebookon kértek segítséget, a bejegyzésük is hozzájárulhatott a meggyorsított ügyintézéshez.

"S.O.S. MVM áramszolgáltató személyes kapcsolatot keresünk!" - posztolta tegnap a Facebookon a Noé Állatotthon Alapítvány.

Ugyanis úgy tűnt, hogy január 26-tól áram és emiatt víz, világítás és fűtés nélkül maradnak a szergényi rehabilitációs menhelyen, Vas megyében. Itt körülbelül 100 állatot gondoznak.

"Áramszolgáltatónk az EON, tavaly októberben felmondta az áramszolgáltatási szerződésünket, a jelenlegi energia piacon kialakult helyzet miatt. Azonnal másik szolgáltató után kezdtünk kutatni, több mint 10 szolgáltatónak küldtük el a megkeresésünket. Volt aki elutasított minket, rengetegen nem válaszoltak. Az egyetlen lehetőségünk az MVM maradt, akik a környék áramszolgáltatói. Telefonos megkeresésünkre 1 napon belül visszaküldtük az adatbekérő formanyomtatványt, 2022.10.26-án! És azóta semmi..." - írták a posztban.

A bejegyzés szerint telefonon ügyintézővel sem tudtak beszélni, hiába próbálták a szolgáltatót több száz hívással, valamint üzenetekkel is elérni. "Az összes létező email címere írtunk, kértünk, könyörögtünk" - írták.

Természetesen a személyes ügyfélfogadással is próbálkoztak Szombathelyen, de itt sem jártak sikerrel, ugyanis csak lakossági ügyfelekkel foglalkoznak, és tőlük is csak azokat az általános elérhetőségeket kapták meg, amik elérhetetlenek.

Közben pedig érkezett egy levél, hogy a korábbi szolgáltató EON 2023.01.26 és 02.25. között valamikor lekapcsolja az áramot.

A Facebook-bejegyzés azonban azzal a jó hírrel frissült, hogy megoldódni látszik az életbevágó kérdés.

A témával kapcsolatban telefonon érdeklődtünk. Schneider Kingától megtudtuk, hogy a Facebook-poszt megjelenése után sikeresen felvették a kapcsolatot egy releváns ügyintézővel, így

lesz áramuk január 26. után is.

Az állatotthon szóvivője elmondta, hogy nem velük akart kiszúrni az MVM, hanem valóban ennyire le vannak terhelve az ügyintézők. A Facebook-bejegyzésnek hála viszont hamarabb eljuthatott egy olyan munkatárshoz a problémájuk, aki tud foglalkozni az üggyel; így nem kellett kivárni a vélhetően hosszú sorukat, amivel egy ideig áram nélkül maradtak volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek