Ártatlannak vallotta magát a münchendorfi vasúti baleset mozdonyvezetője

A mozdonyvezető ügyvédje szerint technikai hiba történt, hiányzott egy biztonsági berendezés, és ez vezetett a balesethez, melyben egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt az a magyar mozdonyvezető, Magyar a mozdonyvezető, aki súlyosan megsérült a hétfői ausztriai balesetben 2022. May 10. 20:54 aki a tavaly májusban Müchendorf közelében kisiklott Kisiklott a GYSEV egyik motorvonata, több súlyos sérült is van 2022. May 09. 19:37 vonatot vezette.

A GYSEV Sopronkeresztúr-Sopron-Ebenfurt-Bécs-Pozsonyligetfalu viszonylaton közlekedő szerelvénye a helyszínen megengedett 60 kilométer per órás sebesség helyett 145km/órával haladt, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

A baleset során a csatolt motorvonat több egysége leborult a töltésről, egy ember életét vesztette, többen pedig, köztük a mozdonyvezető is, súlyos sérüléseket szereztek.

Zugunglück GYSEV-Raaberbahn
Monatsrevue / Thomas Lenger

Az 52 éves magyar állampolgárságú mozdonyvezető ellen korábban közösség gondatlan veszélyeztetése miatt tettek büntetőfeljelentést, a Telex a Kurier cikkére hivatkozva azt írja, a bécsújhelyi ügyészség szerint az 52 éves mozdonyvezető felelős a tragédiáért, emberi mulasztással vádolják.

A vád szerint a mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta, hogy a pályaszakaszon 60 km/órás korlátozás volt érvényben, és a kisiklás előtt ennél jóval gyorsabban, 145 km/órás sebességgel haladt.

A mozdonyvezető ügyvédje szerint azonban technikai hiba történt, hiányzott egy biztonsági berendezés, és ez vezetett a balesethez: „Emberi tragédia történt, amit az ügyfelem mélységesen sajnál, de ez nem jelenti azt, hogy őt terheli a felelősség.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló