Ártatlanul töltött fogdában 72 órát négy kamasz - most perelnek

A Magyar Helsinki Bizottság segítségével most pert indítottak a rendőrség ellen, bocsánatkérést és sérelemdíjat várnak.

Nem volt közük a bűncselekményhez, mégis 72 órát töltött négy kamasz rablás gyanúja miatt egy cellában - számolt be az RTL Klub Híradó . Mint kiderült, az eset két éve történt: egy békásmegyeri üzletsoron a közeli HÉV felé sétáltak, amikor nem messze egy szintén négyfős társaság megvert és késsel fenyegetett egy férfit, és 80 ezer forintot rabolt el tőle.

Az egyik fiú apja szerint a nyomozati anyagban 30-50 év közötti, erős testalkatú támadókat említenek, a nyomozók azonban átsiklottak ilyen apróságok felett.

Az eljárás egyébként még három hónapig tartott azután, hogy kiengedték a gyerekeket az őrizetből. Azóta pedig megszüntette a nyomozást a rendőrség.

A Magyar Helsinki Bizottság segítségével ketten most személyiségi jogi pert indítottak a rendőrség ellen a „jogsértő fogvatartásukért és megszégyenítő megbilincselésük” miatt. Bocsánatot és sérelemdíjat szeretnének a történtek miatt.

A rendőrség az ügyben annyit mondott, hogy a jogszabályoknak megfelelően „bilincset kizárólag akkor használtak, amikor a fiatalokat a fogdába szállították”, és hogy azért kellett őrizetbe venni őket, mert fennállt például a szökés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló