Átadták a sajtónap szombathelyi díjait

Kollégánk nyerte az Angyal László Emlékdíjat.

Március 15-e a magyar sajtó napja is arra emlékezve, hogy 1848-ban ezen a napon hirdették ki a polgári sajtószabadságot, amit később törvénybe is iktattak. Szombathely is díjazza a sajtó munkatársait ezen a napon több kategóriában is.

Sajtófotó kiállítás 2022 Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt a díjjal
Büki László
Kollégánk, Mészáros D. Zsolt az Angyal László Emlékdíjat nyerte el egy képel, amelyet „Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek” című íráshoz Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek 2021. July 23. 07:31 készített.
És egy kép a sorozatból
Mészáros D. Zsolt

Emellett átadták a víztoronyban rendezett ünnepségen – idén először – a „Szombathely sajtójáért díjat” , amit a város kifejezetten a helyi sajtó, illetve médiumok munkatársai által végzett magas színvonalú tevékenység elismeréseként céljából ítél oda egy, a helyi elektronikus és nyomtatott médiában (beleértve a rádiót és televíziót is) kiemelkedő munkát végzett természetes (újságíró) személynek.

szombathelyi sajtófotó kiállítás
Peltzer Géza
Mészáros D. Zsolt

Elsőként ezt a díjat idén Peltzer Géza kapta, aki 25 évet dolgozott a Vas Népénél. A díj nyertesével nemrégiben podcastet Podcast Peltzer Gézával: Az egykori pártsajtóból húsz év kanyar után újra pártsajtó lett 2020. November 22. 11:23 készítettünk, amit írott formában is olvashattak Peltzer Géza: a megyei napilapok pártlapból pártlappá váltak 2020. December 12. 19:00 a Nyugatban „Peltzer Géza: a megyei napilapok pártlapból pártlappá váltak” címen.

Átadták a Szombathelyi Sajtófotó díjait is, amire idén 13 hivatásos és szabadúszó fotós, összesen 71 alkotással nevezett, a hagyományoknak megfelelően most is három kategóriában: hír/esemény, kultúra/művészet és sport.

A beküldött képeket fotóriporterekből álló szakmai zsűri bírálta el, amelynek elnöke idén is Benkő Sándor, Gáspár Gábor és Seres Péter fotóriporterek voltak, ők választották ki a díjazottakat és a kiállított képeket is. A zsűri tagjai anonim módon kapták meg a képeket, egyik esetben sem tudták, hogy kik a fotók szerzői.

2022-ben hír/esemény kategóriában Nagy Jácint Félelem nélkül? című képét ítélte a legjobbnak.

szombathelyi sajtófotó kiállítás
Mészáros D. Zsolt

Kultúra/művészet kategóriában a zsűri a legjobbnak idén Mészáros Zsolt Sadeness Mostan színes kötelekről álmodom című képét ítélte.

Sport kategóriában a zsűri a legjobbnak 2022-benHornyák Emőke Két pont ide című képét ítélte.

szombathelyi sajtófotó kiállítás
Mészáros D. Zsolt

És a zsűri egy különdíjat is megítélt: a legjobb kollekcióért Nagy Jácint, a Savaria Fórum munkatársa vehette át az oklevelet.

Sajtófotó kiállítás 2022 Mészáros D. Zsolt
Bármelyik fotóra kattintva galéria nyílik!
Szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet