Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Áder János határaink megvédésére szólított fel augusztus 20-i ünnepi beszédében

Orbán Viktor nem vett részt az állami ünnepségen, Kövér László Zalaegerszegen adott át egy kettőskeresztet.

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.

Tisztavatás a Kossuth téren
Kovács Tamás / MTI

A köztársasági elnök szerint a haza minden polgára azt várja a most esküt tett honvédektől, hogy legyen biztonságban

nemzetünk, otthonunk, személyes életünk

, védjék meg

szabadságunk és önállóságunk

, és biztosítsák közös nyugodt jövőnket.

Áder János augusztus 20-án
Kovács Tamás / MTI

Áder kijelentette, Szent István annyi jóval indította útjára ezt a nemzetet, hogy több mint ezer év alatt sem fogytunk ki belőle. Szent László pedig erős politikai egységgé formálta Magyarországot, amelyhez

minden megpróbáltatás, minden fenyegetettség után vissza tudtunk találni

- tette hozzá.

Ezt a kettőskeresztet avatta fel Kövér László
Varga György / MTI

Az állami ünnepségen nem volt jelen Orbán Viktor miniszterelnök, aki hivatalosan augusztus 20-ig van szabadságon. Kövér László, az országgyűlés elnöke sem volt ott, ő Zalaegerszegen adott át egy kettőskeresztet.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra