Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria szigorítja a határátlépést, tömegével indultak haza az osztrákok a horvát tengerpartról

A fiatalok terjesztik a vírust.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt Ausztria hétfőtől tovább szigorítja a határátlépést, a Horvátországból érkezőknek is kötelező a negatív koronavírusteszt bemutatása - írja az Euronews .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Eddig ez csak az olyan országokból érkezőknek volt ez kötelező, mint Koszovó, Szerbia vagy Bosznia-Hercegovina.

Sebastian Kurz kancellár televíziós beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban nagyon sok Horvátországból hazatérő koronavírus-tesztje lett pozitív. Az utazók között sok a fiatal, akik egyáltalán nem mutatnak tüneteket, vagy csak nagyon enyhe tüneteik vannak, ezért azt feltételezik, hogy sokkal több a fertőzött, mint akiket beazonosítottak.

Garai Antal Atom

Az osztrák külügyminiszter, Alexander Schallenberg pedig arról beszélt, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma gyorsan növekszik Horvátországban és Ausztriában is, mert a hazatérő nyaralók hozzák magukkal a vírust is.

Mi lesz a szigorítás?

Hétfőtől a hazatérőknek be kell mutatniuk egy negatív tesztet vagy vállalniuk kell, hogy 48 órán belül elvégzik a tesztet és addig otthoni karanténban maradnak. Ezen felül azt tanácsolják, hogy senki ne utazzon Horvátországba.

A bejelentés után sokan indultak vissza Ausztriába a hétvégén, vagy Ausztrián keresztül Németországba, ezért hatalmas forgalom és közlekedési dugók alakultak ki az osztrák-szlovén határnál, illetve az autópályán.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés