Ausztriában valaki visszament a jövőbe

Olvasónk ismerős formát látott egy ponyva alatt, és nem akarta elhinni, amit látott.

Két héttel ezelőtt Ausztriában volt dolgom, ám Schachendorf (Csajta) településnél, már az esti sötétségben ismerős formát vettem észre egy ponyva alatt. Megálltam az alig mellkasig érő, ék alakú forma mellett. Bár sok hasonlóan lapos, és egyben szögletes autó létezik, a méretek, az arányok már akkor sejtették: ez bizony a kedvenc filmemben is szereplő DeLorean.

De Lorean Ausztriában
Ismerős forma a ponyva alatt
olvasó

Bár senkit sem láttam a közelben, tiszteletben tartottam más tulajdonát - anélkül hagytam ott a kocsit, hogy engedve a csábításnak bekukkantsak a ponyva alá.

De Lorean Ausztriában
Megpróbálták álcázni
olvasó

Egy hétre rá ismét a közelben volt dolgom, és “hátha” alapon elkanyarodtam a korábban fellelt, s remélt ikon felé.

Aztán eszem megállt: ez tényleg az!

A DeLorean DMC-12-es sportautót 1981-ben és 1982-ben gyártották, és bár azt gondolnánk, hogy a különleges formája, a sirályszárnyas, felfelé nyíló ajtói és a szálcsiszolt lemezes kasztni miatt egyből berobbant a köztudatba. Valójában anno sosem volt valami népszerű, főként a nem túl izmos motor és a nehézkes vezethetősége miatt.

De Lorean Ausztriában
Teljes pompájában
olvasó

Így mára inkább kulturális, mintsem autóipari jelentősége lett - ugyanis a típusból néhány példányt felhasználtak a Vissza a jövőbe című filmtrilógia forgatása alatt. Az időgépként funkcionáló kocsi az eredetileg tervezett telefonfülkét váltotta, sokunk legnagyobb örömére.

De Lorean Ausztriában
DeLorean DMC-12
olvasó

Egyébként sok megmaradt példányból készült a film hatására valamiféle replika, és hát fun fact: az általam Ausztriában fotózott példányban is ott van a két ülés között a híres fluxuskondenzátor, ami magát az időugrást hozta létre, méghozzá 1,21 gigawattal.

De Lorean Ausztriában
A fluxuskondenzátor, és a képre kattintva vagy egy galéria, vagy egy időkapu nyílik
olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem