Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában változnak a gyorshajtási tételek, akár az autót is elvehetik

Eddig viszonylag olcsón meg lehetett úszni a traffipaxokat.

Munkatársunk néhány évvel ezelőtt arról számolt be, hogy levelket kapott Ausztriából, amelyben az állt, hogy a Szombathely és Bécs közötti gyorsforgalmi S31-es úton átlépte a megengedett sebességhatárt, és ezért fizessen be 45 eurót a megadott számlaszámra.

Olcsón megúszta a dolgot.

Ausztriában ősztől drasztikus változás jön a gyorshajtási büntetési tételekben, és akár még autónkat is elvehetik – írja az ORF.at .
A Szombathely és Bécs között S31-esen is folyamatosan mérnek a rendőrök
Wikipédia

Ugyanis az osztrák parlament a megszavazta, gyorshajtásra vonatkozó szabályok szigorítását, így szeptember elsejétől az eddiginél sokkal szigorúbban büntethetik a gyorshajtókat. Aki a sebességhatárt 30 km/h-val túllépi, annak az eddigi 70 helyett legalább 150 eurót kell fizetnie, a bírság felső határát pedig az eddigi 2180-ról 5000 (kb. 1,8 millió forint) euróra emelik.

Az új szabályok értelmében különösen veszélyes esetekben

akár a járművet is lefoglalhatják a rendőrök.

A visszaesők is nagy szigorra számíthatnak, de a szabályozásnak ez a része csak az év végén lép hatályba, mert sok még a nyitott kérdés, problémákat okozhat például, ha az autó nem a sofőré, hanem egy másik személyé.

Keményen fellépnek az illegális autóversenyek résztvevői ellen is: akit ilyen verseny közben érnek tetten, azzal számolhat, hogy legalább hat hónapra bevonják a jogosítványát, ezt követően pedig közlekedéspszichológiai tesztre küldik

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra