Az ellenzék eddig több mint 45 ezer népszavazási aláírást gyűjtött be

Még négyszer ennyi kellene.

Csütörtök estig már több mint 45 ezer aláírást gyűjtöttek össze a múlt csütörtökön indult népszavazási kezdeményezés támogatására – derült ki az ATV Híradójából .

A két kérdést Karácsony Gergely nyújtotta be, mára már a teljes ellenzék gyűjti az aláírásokat. A Nemzeti Választási Iroda december 15-én adta át Karácsony Gergelynek a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási aláírásgyűjtő íveket, a pontos kérdések így hangzanak:

 • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
 • A népszavazás kiírásához 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni január közepéig.

  Ahogy arról lapunk is beszámolt Szombathelyen is indul az ellenzéki népszavazási aláírásgyűjtés 2021. December 19. 17:31 , az aláírásgyűjtés Szombathelyen is elkezdődött.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet