Az Európai Bizottság tételesen cáfolja a kormány „szankciós benzinárait”

Közölték, az uniós szankciók egyáltalán nem érintik a magyarországi ellátást.

A kormány több tagja, maga Orbán Viktor Kormányrendelet: a szankciók a felelősek a benzinársapka megszüntetéséért 2022. December 07. 08:02 miniszterelnök is a brüsszeli kőolajszankciókkal magyarázta az üzemanyaghiányt, az ársapka eltörlését. A kormányfő azt mondta, mostantól szankciós benzinárak érvényesek egész Európában. Az Európai Bizottság szóvivői szolgálata ugyanakkor az Euronews kérdésére háromszor is megismételte, ez az érvelés teljesen értelmetlen - írja a 24.hu .

Eric Mamer, a szóvivő szolgálat vezetője szerint a magyar kormány bűnbakként használja az ügyben az EU-t, hiszen Magyarország mentességet élvez az olajembargó alól.

A hétfőn életbe lépett brüsszeli olajipari szankciók semmilyen fennakadást nem okozhattak Magyarországon – tette hozzá Daniel Ferrie, aki emlékeztetett rá, a G7-es országok által bevezetett olajársapka csak tengeri szállításokat érint, Magyarország folytathatja a vezetéken érkező nyersolaj importját Oroszországból, hiszen mentességet kapott, a feldolgozott orosz olajtermékek ügyében a szankciók még nem élnek, Magyarország azt is importálhat Szlovákiából. Az uniós szankciók semmiképpen nem érintik a magyarországi ellátást.

Daniel Ferrie szóvivő igennel felelt arra is, hogy a február 5-i határidőig a Mol szabadon importálhat-e feldolgozott orosz kőolajtermékeket saját pozsonyi finomítójából.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek