Kormányrendelet: a szankciók a felelősek a benzinársapka megszüntetéséért

Meg is jelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, ami eltörölte a tavaly november közepén bevezetett benzinárstopot.

Gulyás Gergely késő esti bejelentése A Mol eddig bírta: megszűnik a benzinárstop 2022. December 06. 22:41 után meg is jelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, ami eltörölte a tavaly november közepén bevezetett benzinárstopot.

Bár Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója most is elmondta, hogy a nyár közepén ki kellett volna vezetni az ársapkát, a kormányhatározat szövege mégis azzal indokolja a lépést, hogy „hatályba léptek a kőolajszállításra vonatkozó uniós szankciók, amelyek hatásai az ellátásbiztonságot veszélyeztetik”.

Kormányrendelet
444

Már a jogszabály címe is az, hogy az uniós szankciók életbelépése okán az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezésekről - írja a 444 . A lap azt is megjegyzi, hogy Hernádi már áprilisban is beszélt arról, hogy sokáig nem tartható fenn a benzinárstop, mert elfogynak az erőforrások, amiket a zöldesítésre és hasonló fejlesztésekre kellene fordítani. És már középtávon ki kell vezetni a hatósági árat, különben áruhiány alakulhat ki, ami pedig komoly társadalmi feszültségekhez vezethet.

Orbán nem is oly rég a Facebook-oldalán
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet