MSZP: a Fidesz megfutamodott boltzár-ügyben

Itt a szocialisták reakciója a vasárnapi boltzár eltörlésére.

Egyértelmű, hogy a Fidesz megfutamodott boltzár ügyben Orbánék megfutamodtak: visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárat 2016. April 11. 12:27 – reagált kérdésünkre Nemény András, a párt országos elnökségi tagja, vas megyei elnöke. Szerinte Orbán Viktor is pontosan tudja, hogy ezt a népszavazást az igenek nyerték volna, ezt a kockázatot viszont már nem akarta vállalni ezért – ahogy fogalmazott – egyik napról a másikra, szemrebbenés nélkül 180 fokot fordítottak a véleményükön.

Az, hogy a Fidesz megfutamodott, csak részben az MSZP érdeme. Nemény szerint elsősorban azoknak köszönhető a siker, akik a jelenlegi helyzetben is fel merték vállalni a kormányzati állásponttal ellentétes véleményüket.

Dr. Nemény András (archív)
Mészáros Zsolt

Fontos tanulságai is vannak az ügynek. A szocialisták vasi elnöke azt mondta: bebizonyosodott, hogy a kitartó és következetes munka valóban meghozza az eredményt. A MSZP elnöksége végig határozottan kiállt a boltzár elleni népszavazás mellett, még akkor is, amikor sokadszorra előzték meg őket.

Ha a Parlament elé kerül, megszavazzák a törvénymódosítást. Ezzel együtt megvizsgálják, hogy marad-e bármilyen részlet, ami miatt még érdemes lehet megtartani a népszavazást, de Nemény András elképzelhetőnek tartja, hogy elengedik ezt a kérdést Lehet népszavazás a vasárnapi zárva tartásról 2016. April 06. 09:24 . Még így is van két kezdeményezésük, amihez szintén szépen gyűlnek az aláírások Vas megyében és Szombathelyen is – tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet