Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az Óperint utcában áll a gázvezeték javítás, aminek egy valaki nagyon örül: a paradicsom

Mintha felélénkült volna a gerillakertészet Szombathelyen.

Ha valaki idén tavasszal költözött Szombathelyre, könnyen hiheti azt, hogy az Óperint utca egy amolyan köztéri installáció, ami a gázvezeték javítás nemes tudományának állít emléket.

Pedig az Óperint utca képe-állapota nem egy lila ködű művészember képzelete szüleménye, hanem nagyon régóta húzódó gázvezeték javítás eredménye.

Az Óperint utca totálból
Kiss Tamás

Egy olvasónk, aki történetesen az Óperint utca lakója, nyomdafestéket tűrően nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hónapokkal ezelőtt feltúrták az út szélét, elkezdték a javítást, aztán hirtelen eltűnt minden munkás és nem történik semmi.

Eredetileg azért bontották meg az útburkolatot, mert a lakók gázszagra panaszkodtak. Szimatuk nem csalt, elrepedt egy gázvezeték.

Olvasónk beszámolója szerint a sérült vezetéket hamar ki is cserélték, de a nyomáspróba, amire azt mondták neki a munkások, hogy pár napos procedúra, valahogyan azóta – idestova három hónapja – sem történt meg.

Ennyi idő bőven elég volt egy paradicsommagnak, hogy kibújjon az árok földjéből, erőre kapjon, felkapaszkodjon a gödröt és járdát elválasztó kerítésre, majd termést hozzon.

Paradicsom terem az Óperint utcában
Kiss Tamás
Paradicsom terem az Óperint utcában
Kiss Tamás

Az új élet vagy egy árokba hajított, rothadt paradicsomból származik, vagy a Hunyadi út járdarepedésébe virágot ültető hölgyhöz Gondolta volna, hogy így végződik a szombathelyi járdarepedésbe ültetett virágok története? 2020. August 24. 15:24 hasonlóan valaki itt is huncutkodott kicsit.

De viccet félretéve

Olvasónk elmondása szerint hiába hívta többször a kivitelező NKM Észak – Dél Földgázhálózati Zrt.-t, arra a kérdésére, hogy mikor fejezik be a munkát, nem kapott választ. Helyette átkapcsolták egy alvállalkozóhoz, mondván, hogy ő foglalkozik a lakossági bejelentésekkel, az alvállalkozót viszont egy idő után hiába hívta, nem érte el.

És idő közben a kitúrt földhalomból is csikkgyűjtő hely lett
Kiss Tamás

Mi az önkormányzathoz fordultunk a kérdéssel, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a kivitelező a munka befejezéséhez október 16-áig haladékot kért. Károlyi Ákos jegyző azt is hozzá tette, hogy információik szerint a munka a pandémiás helyzet miatt csúszik.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Gondolt egyet a szombathelyi néni és virágmagot ültetett a járdák repedéseibe

Nem mindig kell politikai apropó, párt vagy aktivista, hogy a jó ötletekből performansz legyen.

Gondolta volna, hogy így végződik a szombathelyi járdarepedésbe ültetett virágok története?

Megint csak úgy véletlenül jártunk arra és alig hittünk a szemünknek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra