Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az osztrákok egészen Oberpullendorfig kiszélesítik az S31-et

Ami valószínűleg azzal jár, hogy a 130 km/óra lesz rajta a megengedett sebesség.

Aki rendszeresen jár Szombathely-Kőszeg irányából Bécs felé, az tudja, hogy az osztrákok már jó ideje ügyködnek valamit az S31-esen Mattersburg környékén.

A munkálatok folyamatos sávlezárásokkal és sebességkorlátozásokkal járnak.

Valójában az autóút sávjainak kiszélesítése történik, és a két irányt a jövőben nemcsak festékkel, hanem fizikálisan, betonkorlátokkal is elválasztják egymástól Mattersburg és Weppersdorf között.

Az S31-es
Wikipédia

Minderre azért van szükség – írja az Orf.at -, mert az elmúlt években az S31-es főúton számos halálos baleset történt, amelyek kétharmada frontális ütközés volt.

És most bejelentették: a felújítási-bővítési munkálatok nem állnak meg Weppersdorfnál, hanem folyatódnak egészen Oberpullandorfig (Felsőpulya).

A 12 kilométeres szakasz tervezése már folyik, és ha minden jól megy, maga az út 2025-re készül el.

Az S31 utolsó, körforgalomig tartó nyúlványát is felújítják, de az marad kétszer egysávos, mert a forgalom nem indokolja a bővítést. Ugyanakkor a helyi politikusok azért lobbiznak, hogy a kiszélesített és elválasztott új szakaszon 130 kilométer/óra legyen a megengedett.

Mindez azt jelentené, tovább zsugorodna a Szombathely-Bécs autóút ideje.

Ez utóbbi témához tartozik, hogy az osztrákok szemmel láthatóan igencsak előrehaladott állapotban vannak a kőszegi határátkelő új útjának építésével, míg magyar oldalon az alapkő letétele Letették a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő, Kőszeget elkerülő út alapkövét 2019. June 28. 15:31 után nem sok minden történt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra