Szociális létesítmények épülhetnek a szombathelyi Bagolyvár feletti területre

A város egyik legfrekventáltabb területe – hangzott el a városi közgyűlésen.

Éppen a város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját és az európai uniós programokat tárgyalta a szombathelyi közgyűlés, amikor szóba került a Bagolyvár és az ingatlan feletti terület.

A város ikonikus épületéről bő hat évvel ezelőtt írtuk, Ha van fölös 395 milliója, vegyen házat, vagy 270-ért a Bagolyvárat 2016. August 10. 17:53 hogy eladó és akkor 270 millió forint volt az ára. De a közgyűlésen a Bagolyvár csak úgy került szóba, hogy a rendszerváltás után az önkormányzat túl olcsón adta el, pedig a város értékes része lehetne.

Forrás: googlemaps.com

Viszont a Bagolyvár feletti területről megtudtuk, hogy – amellett, hogy a város egyik legfrekventáltabb helyszíne – a felette lévő terület kiválóan alkalmas lenne szociális létesítmények létrehozására.

Czeglédy Csaba képviselő (független) javasolta is, hogy a város jegyeztessen be oda elővásárlási jogot, és próbáljon meg forrást találni a megvalósításukra. Takátsné Tenki Mária (Fidesz) szerint van olyan terv, hogy családi házas lakóterület legyen belőle, amit ő sem támogat.

Mivel a Városfejlesztési Stratégia egyeztetve van, ezen nem módosítottak most, de Nemény András polgármester megígérte, hogy foglalkoznak az üggyel, és később visszahozzák a közgyűlés elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet