Baj közelít: lehet, nyárra nem lesz mibe sört palackozni

Ha mégis, sofőr nem lesz, aki a nedűt szállítsa.

A növekvő energiaárak és a hónapok óta tartó kamionsofőr-hiány is megemelte az üvegpalackok árait, ezért a Német Sörfőzők Szövetsége palackhiányra figyelmeztet – írja a napi.hu .

Legkésőbb nyáron hiánnyal számolnak, aminek egyik oka az energiaigényes palackgyártás költségeinek meredek emelkedése. Emellett továbbra is küzdenek a tehergépkocsivezetők hiányával, ami különösen megnehezíti az ellátási láncok fenntartását.

Akinek nincs hosszú távú szerződése, jelenleg 80 százalékkal többet kell fizetnie az új üvegpalackokért, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul néhány sörfőzdét már leállás fenyeget.

A Német Üvegipari Szövetség közölte, hogy az energiaár-válság "nagy kihívások elé állítja" az iparágat, az energiaköltségek ugyanis az előző évhez képest akár 500 százalékkal is emelkedtek. Az üvegipar működési költségeinek akár 20 százalékát is az energia teszi ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság