Egy baleset és a gyenge közvilágítás miatt ugrott össze az országgyűlési képviselő és Körmend polgármestere

Bebes István azzal vádolta Bana Tibort, hogy egy balesetből akar politikai hasznot csinálni. Aztán Bana válaszolt.

"Körmend polgármestere, Bebes István a Facebookon üzent nekem. Szerinte politikai hasznot kívánok kovácsolni egy közelmúltbeli, szomorú esetből, ami egy körmendi gyalogátkelőhelynél történt a közvilágítás botrányos állapota miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy a problémával már a balesetet megelőzően is foglalkoztam" - írja Facebook posztjában Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Bana Tibor Bebes István vasárnapi posztjára reagált, amiben Körmend polgármestere többek között ezt írta: "Bana Tibor, Gyurcsány Ferenc legújabb szövetségese most éppen egy tragikus balesetből próbál meg politikai hasznot csinálni. Azzal még semmiféle probléma nem lenne, ha jelezné az önkormányzatnak, hogy a közvilágítás bizony javításra szorulna, hiszen néhány helyen bizony eljárt felette az idő. Ez az igazság és ezzel tisztában is vagyunk mindannyian. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, mikor egy politikus odáig süllyed, hogy mások szerencsétlenségéből és tragédiájából akar előbbre jutni."

Ahogyan arról lapunk is beszámolt Súlyosan megsérült egy gyalogos Körmenden - Opel sodorta el gyalogátkelőhelyen 2021. December 01. 20:58 , december 1-én súlyosan megsérült egy gyalogos Körmenden, amikor egy autós későn vette észre a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladó gyalogost. Bana Tibor másnap, december 2-án erre reagált egy posztban , mint írta, "sajnos megtörtént az, amitől mindannyian féltünk: az érintett szakaszon tegnap súlyosan megsérült egy ember" .

Hozzátette: "Egy korábbi pályázat után Körmenden lecserélték a köztéri világtótestek izzóit. Ezt követően balesetveszélyessé vált a közlekedés az érintett útszakaszokon, különösen a gyalogátkelőhelyeken.

Saját tapasztalataim és lakossági jelzések alapján levélben kerestem meg Bebes István körmendi polgármestert a probléma orvoslása érdekében, és kértem, hogy mielőtt tragédia történik, oldják meg a gyalogátkelők megfelelő megvilágítását. A polgármester még csak válaszra sem méltatott és semmit sem tett a gyalogosok épségének és életének megóvása érdekében."

A baleset helyszíne
TM/Nyugat.hu
Megnéztük, Bana Tibor valóban posztolt a problémáról november 8-án, tehát közel egy hónappal a baleset előtt. Többek között ezt írta:

"Az elmúlt hetekben több körmendi polgár is jelezte nekem, hogy a város egyes forgalmas részein a közvilágítás nem kielégítő. Az említett területeket - amerre magam is gyakran járok - személyesen vizsgáltam meg és képeket is készítettem.

A biztonságos közlekedés érdekében azonnali hatállyal meg kell szüntetni a problémát, hiszen a város lakói megérdemlik a minőségi közvilágítást Körmend minden pontján.

A következő napokban utánajárok az illetékeseknél, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében, mielőtt egy balesetben bárki megsérül."

A történet tehát dióhéjban:

 • Bana Tibor november 8-án felhívja a figyelmet a rossz közvilágításra, és megígéri, hogy utánajár, mielőtt baleset történik.
 • December 1-én baleset történik, az elütött gyalogos súlyosan megsérül.
 • December 2-án Bana azt írja, hiába kereste meg még novemberben Bebes Istvánt, felhívva a figyelmét a rossz közvilágításra, a polgármester nem reagált.
 • Bebes december 5-én azzal vádolta meg Bana Tibort, hogy politikai célokra használ fel egy tragikus eseményt, és hogy Bana jobban tette volna, ha jelezné az önkormányzatnak, hogy a közvilágítás bizony javításra szorul.
 • Kis helyzetkép a politika és a lakosság érdekeinek kapcsolatáról 2021. végéről.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet