Balog kedden nyilatkozatot fog tenni a kegyelmi ügyről

Előtte egyeztet a püspöktársaival a mondanivalójáról.

Mint mi is beszámoltunk Orbán elvárja Balog Zoltántól is, hogy vállalja a felelősséget kegyelmi ügyben February 12. 19:23 róla a 444.hu nyomán, a kegyelmi ügyben felmerült Balog Zoltán érintettsége is, illetve az, hogy egy ideje a volt miniszter nem érhető el. Mint most kiderült, a református püspök az ausztriai Mosonszentandrásra vonult vissza imádkozni, ott érte utol a lap.

Balog Zoltán elmondta, hogy kedden nyilatkozatot fog tenni a kegyelmi ügyről, de előtte egyeztet a püspöktársaival a mondanivalójáról.

A Telex információi szerint a Magyarországi Református egyház vezetése kedd délelőttre berendelte Balog Zoltán püspököt, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében. A lap úgy tudja, hogy kormányzati politikusok is jelezték a Magyarországi Református Egyház felé, szeretnék, ha Balog Zoltán is „levonná a megfelelő következtetést”. Ez már holnap meg is történhet: elképzelhető, hogy nyugdíjba vonul, amire 66 évesen a református egyház szabályai szerint van is lehetősége.

A 444.hu egyébként két egymástól független kormányzati forrásból is úgy értesült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök most azt várja Balogtól, hogy ő is vállalja a felelősséget az ügyben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke viszont ostobaságnak, hírlapi kacsának nevezte Havasi Bertalan: hírlapi kacsa az Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatos baloldali híresztelés February 12. 21:01 közleményében "a baloldali sajtóban megjelent híresztelést Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet