Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bana Tibor írásban kérdezi Szijjártót a Szombathely-Oberwart vasútról

Gyanítjuk, hogy van köze a pénteki cikkünkhöz.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb hullámokat vet pénteki írásunk Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye March 05. 07:04 , amelyben a Szombathely és Oberwart (Felsőőr) közötti vasúti közlekedés helyreállításának lehetőségét jártunk körük.

A lapunk birtokába került dokumentum szerint Bana Tibor független Vas megyei képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke szombaton írásbeli választ igénylő kérdést juttatott el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez „ Mi lesz a Szombathely-Felsőőr vasútvonal sorsa?" címmel.

Vajon mennek majd sínek a határ felé is?
Józing Antal

Bár a politikus nem nevezi meg cikkünket Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye March 05. 07:04 , a beadvány tartalmából egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a kérdés lapunk információra épül.

Bana többek között megemlíti az osztrák oldalra tervezett kerékpárutat, annak veszélyeit, illetve azt is, hogy Oberwart polgármestere sem zárkózik el a vasúti összeköttetés visszaállításától.

A képviselő felsorolja a mi írásunkban is összegyűjtött érveket és támogatói csoportokat, és a projektet „ rendkívüli nagy lehetőséggel bíró” -nak jellemzi.

Végül két konkrét kérdést tesz fel Szijjártó Péternek.

 • Történtek-e egyeztetések az ügyben az osztrák féllel?
 • Mi lesz a Szombathely-Felsőőr vasútvonal sorsa, helyreállítják-e azt?
 • Lapunk már a múlt héten elküldte a kérdéseit a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. Idáig nem érkezett válasz, más döntéshozók pedig későbbre ígérték az állásfoglalásukat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye

  Gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy megpörgetné a helyi gazdaságot. Most már csak egy bivalyerős lobbi kellene hozzá.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra