Bana Tibor írásban kérdezi Szijjártót a Szombathely-Oberwart vasútról

Gyanítjuk, hogy van köze a pénteki cikkünkhöz.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb hullámokat vet pénteki írásunk Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye 2021. March 05. 07:04 , amelyben a Szombathely és Oberwart (Felsőőr) közötti vasúti közlekedés helyreállításának lehetőségét jártunk körük.

A lapunk birtokába került dokumentum szerint Bana Tibor független Vas megyei képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke szombaton írásbeli választ igénylő kérdést juttatott el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez „ Mi lesz a Szombathely-Felsőőr vasútvonal sorsa?" címmel.

Vajon mennek majd sínek a határ felé is?
Józing Antal

Bár a politikus nem nevezi meg cikkünket Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye 2021. March 05. 07:04 , a beadvány tartalmából egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a kérdés lapunk információra épül.

Bana többek között megemlíti az osztrák oldalra tervezett kerékpárutat, annak veszélyeit, illetve azt is, hogy Oberwart polgármestere sem zárkózik el a vasúti összeköttetés visszaállításától.

A képviselő felsorolja a mi írásunkban is összegyűjtött érveket és támogatói csoportokat, és a projektet „ rendkívüli nagy lehetőséggel bíró” -nak jellemzi.

Végül két konkrét kérdést tesz fel Szijjártó Péternek.

 • Történtek-e egyeztetések az ügyben az osztrák féllel?
 • Mi lesz a Szombathely-Felsőőr vasútvonal sorsa, helyreállítják-e azt?
 • Lapunk már a múlt héten elküldte a kérdéseit a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. Idáig nem érkezett válasz, más döntéshozók pedig későbbre ígérték az állásfoglalásukat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kapcsolódó cikkeink

  Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye

  Gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy megpörgetné a helyi gazdaságot. Most már csak egy bivalyerős lobbi kellene hozzá.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság