Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bárki, aki nem rendelkezik negatív teszttel, 10 napos karanténba kerül Szlovákiában

Ha pedig negatív teszt híján kimegy az utcára, 1650 euróig (600 ezer forint) terjedő bírságot szabhatnak ki rá.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szlovákiában országos tesztelés indul, és a teszt mindenki számára ingyenes lesz. Nem kötelező rajta részt venni, azonban aki nem tud felmutatni negatív koronavírustesztet, arra tíznapos karantén vár majd - mondta Igor Matovič kormányfő az Infostart beszámolója szerint.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az országos tesztelésen résztvevők igazolást kapnak a részvételükről. Ezért, ha a rendőrök vagy a katonák felszólítására ezt valaki nem tudja felmutatni, kihágást követ el, és 1650 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki rá.

A kormány vasárnap bízta meg a hadsereget az akció előkészítésével és lebonyolításával. A fegyveres erők mintegy 8000 tagját fogják kivezényelni a munka elvégzésére. Szlovákia egészségügyi minisztere arra kérte az egészségügyi dolgozókat, az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatókat, valamint az ápolói és sürgősségi egészségügyi szakon tanuló diákokat, hogy segítsenek az országos tesztelésben, mivel 20 ezer személyre lenne ehhez szükség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés