Reagált a körmendi ellenzék a polgármester vádjaira a bringa parkkal kapcsolatban

Hiába járunk a választások után, nem csitulnak a kedélyek.

Június 5-én délelőtt a Változást a Városért Egyesület (VaVe) egy Facebook-posztban reagált Bebes István polgármester egy nappal korábbi bejegyzésére, amiben az egyesületet és két fideszes képviselő társát összjátékkal vádolja.

Az ellenzék szerint ugyanis fontosabb dolgokra kellene költeni a pénzt, mint egy kerékpáros park. Megemlítik, hogy korábban 6-6 arányban már leszavazták a javaslatot. Az önkormányzat ugyanis egy bringa parkot szeretne megvalósítani a Béke parkban, a vita a beruházás költségén zajlik. A projekt összköltsége az előterjesztés szerint 50 millió forint.

Mint azt mi is írtuk A körmendi polgármester “összjátékkal” vádolja két fideszes képviselő társát és az ellenzéket July 04. 18:12 , a pályázat 22 606 902 forint összegű támogatást nyert el, ami a 2024-es költségvetésbe került. A VaVe posztjában megemlíti, hogy a polgármester egy olyan előterjesztést tárt a testület elé, melyben a maradék 25.769.837 forint összegű önerőt részben 10.000.000 forint hitelből kívánta megvalósítani. Amennyiben a pályázat sikertelen, a városnak vissza kell fizetnie az elnyert támogatást és 6.500.000 forintnyi büntetőkamatot.

A testület 2023. február 9-i ülésén döntötte úgy, hogy benyújtja a pályázatát a bringa parkkal kapcsolatban, 9 igen és 3 tartózkodás ellenében.

Az ülésről készült jegyzőkönyvben az áll, hogy Szlávik Csaba (VaVe) arról beszélt, ha nem lesz meg a 100%-os támogatás, akkor ellene lenne a bringa parknak. Auer Miklós (független) szintén megjegyezte, hogy a 25 millió forint nem kevés.

Az egyesület úgy véli, nem történt semmi annak érdekében, hogy a pályázat megvalósuljon. Bebes István polgármester a kivitelezést 2025-re próbálta áttolni, mivel nem sikerült támogatást szerezni az önerőhőz, de ez nem volt lehetséges.

Bebes István szerint ha az önkormányzat visszaadja a pályázatot megbízhatatlannak minősül és kérdéses a jövőben tud-e sikeresen pályázni. Az ellenzéki tömörülés viszont ezt ferdítésnek és nyomásgyakorlásnak véli, ugyanis az önkormányzat dobott vissza pályázatot korábban is.

Az egyesület a bejegyzést azzal zárja, hogy ilyen feltételek mellett nem támogatják a Bringapark létrehozását, álláspontjuk szerint az erre szánt önerőt hasznosabb dolgokra is el tudja költeni az önkormányzat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet