Hétfőn felszámolják a szentgotthárdi menekülttábort

Soha nem használták a tábort, de mellette több ezer menekült lépte át a magyar-osztrák határt, akiket buszokkal szállítottak ide.

November 9-én, hétfőn reggel megkezdődik a menekültek számára Szentgotthárdon felépített sátortábor elbontása. Ebben a munkában Szentgotthárd városa részéről a Polgárőr Egyesület, illetve a SZET Szentgotthárdi Kft. vesz részt.

Ezt a rövid közleményt adta ki péntek délután Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere.

A szentgotthárdi befogadótábort szeptember 12-én, egy nap alatt építették fel Szentgotthárdon is tábor épül a menekülteknek 2015. September 12. 10:50 , éjszaka már meg is érkezett ez első csoport, aztán a következő napokban folyamatosan érkeztek a buszok Újabb képek a szentgotthárdi határról 2015. September 14. 09:29 a röszkei táborból.

Menekültek pihennek a tábor mellett
Bonyhádi Zoltán

A táborban egyetlen menekült sem maradt ott, azonnal mentek tovább a mintegy 30 méterre lévő Ausztriába. A karitászosok és a vöröskeresztesek gyümölccsel, vízzel, nápolyival várták őket, hetekig tartottak szolgálatot a táborban.

Szeptember 21-én katonák érkeztek a táborhoz Katonák érkeztek a szentgotthárdi befogadótáborhoz 2015. September 21. 13:05 , de egy kis nézelődés után távoztak is. Szeptember 27-én még folyamatosan érkeztek a buszok Amíg mi aludtunk, ez történt lent, a szentgotthárdi határszélen 2015. September 27. 10:58 , október 2-án beszerelték a villanyt Szerelik be a villanyt a szentgotthárdi befogadótáborba 2015. October 02. 11:38 .
Az osztrákok rendőrségi buszokkal szállították őket tovább
Bonyhádi Zoltán

Ezek után lecsillapodott a menekülthullám, október elején a Jobbik egy nem létező menekülttábor ellen szervezett tüntetést Van humora a Jobbiknak, most épp egy nem létező menekülttábor ellen tiltakoznak 2015. October 05. 13:44 . Október 12-én már azt írtuk Kiürült a szentgotthárdi befogadótábor - öt napja migránsbuszt sem láttak 2015. October 12. 12:51 , hogy öt napja nem láttak menekültbuszt és menekülteket sem itt.

Azóta sem érkezett senki, most pedig elkezdik felszámolni a tábort. Szentgotthárd élete folytatódik a megszokott mederben, ahonnan amúgy ki sem tért a menekültek miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet