Beindultak újra a tömeges ingatlanárverések, leginkább a szegényebb településeken

A legszegényebb településeken több mint négyszer annyi árverés van, mint a leggazdagabbakon.

Egy év alatt több mint 21 ezer ingatlan árverése fejeződött be Magyarországon, ugyanakkor az épületek többsége 5 millió forintnál is kevesebbet ér - számolt be a Telex , a Periféria Központ jelentésére hivatkozva. A lap emlékeztetett, hogy a koronavírus idején a végrehajtások miatti árveréseket leállították, azok tavaly szeptemberben indultak újra.

Ebben az egy évben előfordulnak 10 ezer forintos kikiáltási áras épületek is, ami szintén jelzi, hogy az árverések a legszegényebb háztartások lakásait érintik. Az árverések iránt a kereslet alacsony, a licitek majdnem felében egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra. De ha van is ajánlat, az esetek felében az is alacsonyabb összegű, mint a kikiáltási ár.

Ami a területi eloszlást illeti, sűrűn lehet licitálni a budapesti agglomerációban, Kelet-Magyarországon és főleg a kelet-magyarországi nagyvárosok körül lévő agglomerációban lévő ingatlanokra. Az adatokból az is kiderül, hogy a legszegényebb településeken több mint négyszer annyi árverés van, mint a leggazdagabbakon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság